1e deelauto onthult door wethouder Drenth

Vrijdag 16 december om 14.00 uur wordt de eerste volledig elektrische deelauto in Hoogezand onthuld door wethouder Erik Drenth van de gemeente Midden-Groningen. De deelauto staat bij de parkeerplaatsen voor elektrische auto’ s bij het Huis van Cultuur en Bestuur in Hoogezand. Aansluitend kunnen geïnteresseerden een uitleg krijgen hoe het reserveren en gebruiken van de deelauto werkt.

Assen en Century Autogroep zijn in oktober gestart met een proef met deelauto’s op 13 locaties in Groningen en Drenthe. De elektrische deelauto’s komen bij verschillende hubs langs de A28/N34 en in dorpskernen te staan, waaronder Hoogezand.

Wethouder Erik Drenth: “De gemeente Midden-Groningen doet graag mee aan deze pilot. Op veel plekken in onze regio staan al deelauto’s, maar in Midden-Groningen nog niet. Ik denk dat deelauto’s toekomst hebben. Het is belangrijker om gebruik te kunnen maken van een auto dan om eigenaar te zijn. Deze pilot is daarom een waardevolle aanvulling op het vervoersaanbod in onze gemeente. Ik hoop dat we op deze manier duurzaam reizen kunnen stimuleren.”

Deel naar jouw media!