Delfzijl: Verzetsgroep Zwaantje

Ter nagedachtenis aan de Verzetsgroep Zwaantje vindt er op dinsdag 23 april 2019, 16.00 uur een plechtigheid plaats in de raadzaal van het gemeentehuis te Delfzijl en bij het monument het Zwaantje.

Programma
Mevrouw Rodenboog, docent van GBS Het Baken, opent de bijeenkomst. Naast de toespraak van burgemeester G. Beukema geven leerlingen, samen met de heer O. Rinkema, een bijdrage aan het programma. De Leerlingen van groep 7 en 8 presenteren een zelf gemaakt Zwaantje-journaal.
Na afloop van de plechtigheid gaan de aanwezigen naar het verzetsmonument Zwaantje aan het Jo-han van den Kornputplein te Delfzijl. Leerlingen van GBS Het Baken, de gemeente en het bestuur van Neptunus leggen hier om 16.30 uur een krans.

Verzetsmonument Zwaantje
Het verzetsmonument Zwaantje is opgericht ter nagedachtenis aan de verzetsgroep Zwaantje, actief vanaf 1940. Door verraad werd de groep in 1943 opgepakt en afgevoerd. De verzetsgroep hield toen noodgedwongen op te bestaan. Het monument is geadopteerd door de christelijke basisscholen in Delfzijl. Ieder jaar organiseert één van hen de herdenking.

Tip voor de redactie?

Tip of nieuws voor onze redactie? Stuur dan een e-mail naar info@rtvmiddengroningen.nl