Midden-Groningen: Vrijdagmiddag telefonisch alleen spoedgevallen

Vanaf 1 juni 2020 is de gemeente Midden-Groningen op vrijdag vanaf 12:30 alleen voor spoedgevallen telefonisch bereikbaar. Spoedgevallen zijn bijvoorbeeld: rioolverstoppingen; gevaarlijke situaties in de openbare ruimte; crisissituaties rondom kinderen tot 18 jaar.

Overige meldingen over de openbare ruimte en de afvalinzameling dient u online in op de website van Midden-Groningen bij meldingen. Deze meldingen en ook mail-, whatsapp-, facebook- en twitterberichten die op vrijdagmiddag binnen komen behandelen zij de eerstvolgende werkdag. Deze vrijdagmiddagsluiting is onderdeel van de bezuinigingsmaatregelen om tot een sluitende begroting te komen.

Op vrijdagmiddag bellen inwoners en ondernemers het minst naar de gemeente. Aansluitend op de behoefte van inwoners en ondernemers werken steeds meer collega’s  op de drukste dagdelen. Contact met de juiste medewerker is op vrijdagmiddag daardoor vaak niet te realiseren. Daarnaast zijn de burgerzakenlocaties ook dicht op vrijdagmiddag. Ze trekken daarin nu een heldere lijn, zodat u niet tevergeefs een beroep op hun doet. De vrijgevallen uren van de vrijdagmiddag worden ingezet op populaire dagdelen, zodat ze u daar nog sneller van dienst zijn.

 

Tip voor de redactie?

Tip of nieuws voor onze redactie? Stuur dan een e-mail naar info@rtvmiddengroningen.nl