Achterstallig onderhoud centrum Slochteren

Inwoners van Slochteren zijn bezorgd over de achterstallige onderhoudswerkzaamheden bij de jachthaven en het Houtstek van Slochteren. Bewoners Ronald en Pia waren samen met Raadslid Marian van Dijken (BBP) en Marjolein Vulpes (VVD) aanwezig in de haven en bij het Houtstek om te kijken wat er gedaan kan worden en welke werkzaamheden nog gerealiseerd moeten worden.

“Het hele gebied verpauperd steeds verder, criminaliteit neemt toe, vandalisme neemt toe, de staat van de haven gaat gewoon steeds verder achteruit. Mensen die hier komen vinden het er verschrikkelijk uitzien. Ook zijn er geen voorzieningen voor toerisme, de bootjes die hier komen hebben geen stroom, geen water en ook geen toiletvoorzieningen. Er staat bijvoorbeeld een oplader voor elektrische fietsen, maar die kan niet eens gebruikt worden want er is tenslotte geen stroom. Het zorgt gewoon voor een hele slechte reputatie van de jachthaven, verder zou het plein voor het Houtstek allang gerealiseerd zijn. De gemeente zegt dat ze er iets aan willen doen, maar vervolgens hoor je gewoon niks. De communicatie is ver te zoeken.” vertellen Ronald en Pia, inwoners van Slochteren.

De gemeente is op zoek naar een projectleider die het probleem wilt oppakken. “Het is niet dat het college helemaal niks heeft gedaan, er zijn zwemtrappetjes neergezet, onkruid is weggehaald en er is schoongemaakt. Maar wij vinden jammer dat er helemaal een uitgebreid plan moet worden opgesteld, daar gaat veel tijd in zitten.” vertelt Marian van Dijken van de Boer en Burgerpartij Midden-Groningen.

Binnenkort word de nieuwe voorjaarsnota besproken in de gemeenteraad. Met die begroting bepaald de raad waaraan het geld wordt uitgegeven. “We gaan ons best doen om voor de jachthaven een potje te reserveren zodat we een start kunnen maken met de onderhoudswerkzaamheden. We hopen daarmee te realiseren dat de haven weer een fris aangezicht krijgt. De grote reparaties zoals de verzakte kade en de kapotte bruggen is niet heel eenvoudig op te lossen, maar we willen in ieder geval zorgen dat de kleine werkzaamheden gerealiseerd gaan worden. Verder moet het plein voor het Houtstek er nu komen. Het integraal plan gaat gewoon veel tijd kosten, en daarom beginnen we met de kleine dingen zodat we al veel frustraties bij de bewoners kunnen wegnemen en daarmee willen we laten zien dat we hun niet vergeten zijn.” aldus van Dijken.

Deel naar jouw media!