Regio Nieuws!

Product van Mediagroep Midden Groningen

Hoofdweg 99A

9628 CL Siddeburen

(0598) 423200

info@middengroningennieuws.nl

Radio+TV+Internet

Altijd Regio Nieuws!

Appingedam: Testcircuit 1e zonneauto geopend

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Op 11 juli is het testcircuit voor de eerste Noord-Nederlandse zonneauto geopend. De twee kilometer lange testbaan ligt op Bedrijvenpark Fivelpoort in Appingedam.  Het team van Top Dutch Solar Racing  gaat de baan gebruiken als voorbereiding voor hun deelname in oktober aan de Bridgestone World Solar Challenge in Australië.

Onlangs startten de eerste testritten op het bijna twee kilometer lange circuit in Appingedam. Tussen 8 juli en 9 augustus gebruikt Top Dutch Solar Racing de testbaan om hun zonneauto te testen als voorbereiding op hun deelname aan de Bridgestone World Solar Challenge. Tijdens deze rallye racen studententeams met eigen gebouwde zonneauto’s 3022 kilometer door Australië. Deze race met zonneauto’s is van 13 tot 20 oktober en loopt van Darwin naar Adelaide.

De testbaan in Appingedam biedt het team van Top Dutch Solar Racing de mogelijkheid om letterlijk kilometers te maken en zo in de praktijk te ervaren hoe de eerste Noord-Nederlandse zonneauto zich houdt op lange afstanden. Aan de hand van deze praktijkervaringen kan het team zijn zonneauto nog verder verbeteren. Meer info: solarracing.nl

Foto: Provincie Groningen, solar racing team.

Deel naar jouw media!

Laat een reactie achter