Regio Nieuws!

Product van Mediagroep Midden Groningen

Hoofdweg 99A

9628 CL Siddeburen

(0598) 423200

info@middengroningennieuws.nl

Radio+TV+Internet

Altijd Regio Nieuws!

Appingedam: Groengas inzamelwagens

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Omrin zamelt met drie nieuwe vrachtwagens het rest- en gft-afval in de gemeenten Appingedam en Delfzijl in. De wit-rode wagens van de afvalinzamelaar rijden op duurzame brandstof, groengas. In een vergistingsinstallatie van Omrin wordt het organisch materiaal omgezet in biogas. Dat wordt weer omgezet in groengas.

De inzamelwagens zijn woensdag 10 april 2019 feestelijk in gebruik genomen door wethouder IJzebrand Rijzebol van de gemeente Delfzijl en wethouder Lea van der Tuin-Kuipers van de gemeente Appingedam. Samen met directeur Meinard Kuipers van Omrin onthulden zehetgroengas-logo op de voertuigen. De wagens stonden geparkeerd op het afvalverwerkingsstation aan de Warvenweg in Farmsum. De chauffeurs rijden vanaf deze locatie dagelijks de afvalroutes in Appingedam en Delfzijl.

Circulaire economie

“Met deze vrachtwagens op groengas maken we een stap vooruit in de circulaire economie, het groengas is een eindproduct van het organische materiaal dat zich nog in het huishoudelijk restafval bevindt”, zegt wethouder IJzebrand Rijzebol.

Wethouder Lea van der Tuin-Kuipers: “De inzamelauto’s rijden op ons eigen gft-afval. Bovendien betekent het rijden op groengas een CO2-reductie. Zo leveren we allemaal een bijdrage aan een beter milieu.”

 

Groengas voor alle voertuigen

Op dit moment rijdt 70% van Omrin’svoertuigen op groengas. Bij Omrin bedrijfsafval is dat vanaf komende maand zelfs al 100%. Daarmee heeft Omrin de primeur in Nederland onder de afvalbedrijven. Omrin lanceert daarom een uniek groengas- logo voor zijn voertuigen. “Wij zijn er trots op dat onze voertuigen fossielvrij rijden. Het groengas wordt bovendien geproduceerd uit afval. Een betere kringloop kan niet! Samen willen we de wereld mooier en schoner maken”, zegt directeur Meinard Kuipers van Omrin.

Sinds 1 juli 2018 is Omrin de afvalinzamelaar van de gemeente Appingedam. Sinds 1 januari 2019 zamelt Omrinook voor de gemeente Delfzijl het rest- en gft-afval in.

Deel naar jouw media!

Laat een reactie achter