Regio FM I Regionieuws TV I www.middengroningennieuws.nl

Welkom bij de Mediagroep Midden-Groningen!

Nieuws, informatie, sport en cultuur uit heel Midden-Groningen

Tip voor onze redactie? Email naar info@middengroningennieuws.nl

Bedum: bijzondere editie Bedumer Winterloop

De zevende editie van de Bedumer Winterloop vindt plaats op zaterdag 4 februari 2017, tevens Wereldkankerdag. De organisatie van de loop heeft allerlei plannen voor deze speciale editie. Zo komt er een Glazen Huis en wordt op zaterdagochtend een ontbijt verzorgd.

De activiteiten rondom de zevende Bedumer Winterloop beginnen de vrijdagavond ervoor al met een heus Bedumer Glazen Huis. Vierentwintig uur lang draaien dj’s hier plaatjes die voor een donatie kunnen worden aangevraagd. Om 21.00 uur die avond begint weer de 24-uurs knipmarathon in kapsalon Oké Hairstyling en Colourful Bedum verzorgt van 18.00 tot 21.00 uur hapjes. De dag van de Winterloop wordt gestart met een ontbijt dat door de lokale horeca wordt verzorgd. Ook nieuw is een extra categorie lopers. Waren er eerst drie groepen: wandelaars, schoolkinderen en volwassenen, vanaf dit jaar is er ook een bedrijvenloop.

Concreet doel
In samenwerking met het UMCG Kanker Researchfonds wordt gekozen voor concrete projecten om te ondersteunen. Deelnemers aan de Bedumer Winterloop 2017 ondersteunen dit jaar de aanschaf van een CO2-schud-broedkast om nieuwe kankergeneesmiddelen sneller en beter in het laboratorium te produceren, en microzeven om circulerende tumorcellen te verzamelen om behandelsucces te voorspellen bij individuele kankerpatiënten. Professor Wijnand Helfrich en professor Harry Groen van het UMCG Groningen zijn hierin projectleiders. Zij lopen met hun team ook mee tijdens de Winterloop. Vorig jaar ging de opbrengst van de loop – 59.761,39 euro – naar het ontwikkelen van medicijnen die de overlevingskansen van mensen met dodelijke kankersoorten vergroten. De ontwikkeling is succesvol verlopen en op dit moment wordt gekeken of en hoe het ontwikkelde medicijn geproduceerd kan worden.

Benefietdiner
Eerdere jaren vond de afterparty van de Winterloop altijd plaats in Fame met een live band, maar nu Gerrit Koning zijn etablissement heeft omgetoverd tot restaurant De Caenerij is daar minder ruimte. Klaes Hoekstra, initiatiefnemer van de Bedumer Winterloop: “Nu komt er een dj die jaren tachtig-negentig muziek gaat draaien en dat wordt ook heel gezellig. Er kunnen maar vierhonderd man naar binnen en het zit vast in no-time vol. Gerrit Koning draagt de Winterloop al vanaf het begin een heel warm hart toe en heeft dit jaar nog iets moois bedacht. Op dinsdag 31 januari geeft hij een benefietdiner waarvan hij de opbrengst ter beschikking stelt aan de Bedumer Winterloop. Het leuke is dat het menu geen prijs kent, je mag de waarde ervan achteraf bepalen en kunt dus zelf aangeven wat de avond en het doel je waard zijn”. Tijdens het benefietdiner is plaats voor 120 mensen.

Zoveel vrijwilligers
De boer van de Alma Boerderij op de Woldijk schenkt Bakkerij Hoekstra appels en peren uit zijn boomgaard waar in januari appel-perencakes van worden gebakken voor het goede doel. Het is slechts één voorbeeld van een Bedumer die zich betrokken toont. Klaes is nog altijd onder de indruk van de hoeveelheid mensen die de Winterloop nu al jaren omarmen. “Geweldig, we hoeven maar een kik te geven en iedereen staat klaar. De slager maakt weer heerlijke snert en van de gemeente krijgen we zoals altijd weer alle medewerking. Ik ben echt onder de indruk van de vele vrijwilligers die elk jaar meedoen. Je kunt van alles willen maar zonder deze mensen zou er niets van terecht komen. We hebben ook een heel gemotiveerd team, we vullen elkaar precies aan. Het is heerlijk om met deze mensen te werken”.

Alle informatie over de Bedumer Winterloop is te vinden op www.bedumerwinterloop.nl en op de facebookpagina van de loop.

Deel naar jouw media!