Regio FM I Regionieuws TV I www.middengroningennieuws.nl

Welkom bij de Mediagroep Midden-Groningen!

Nieuws, informatie, sport en cultuur uit heel Midden-Groningen

Tip voor onze redactie? Email naar info@middengroningennieuws.nl

Bedum: Herinrichting Waldadrif gewijzigd

De plannen voor de herinrichting van de Waldadrift in Bedum worden noodgedwongen bijgesteld. Als gevolg daarvan wordt de weg vanaf volgende week maandag gestremd tussen de Ommelanderdrift en De Wilgen.

Aanvankelijk zou het deel tussen de rotonde in de St.Annerweg en de Ommelanderdrift worden gestremd in verband met werkzaamheden. Een waterleiding en gebrek aan materialen gooien echter roet in het eten. Dat bleek eind vorige week.

Momenteel wordt gewerkt aan het asfalteren van de Waldadrift tussen de Groningerweg en de Schoolstraat. Dat werk wordt eind deze week afgerond. Het weggedeelte wordt dan weer opengesteld voor het verkeer. Daarmee is de eerste fase van de herinrichting afgerond.

De fasen twee en drie worden nu omgewisseld. Dit gebeurt om vertraging van het werk te voorkomen. De Waldadrift moet eind van dit jaar helemaal klaar zijn.

Met de uitvoering van de tweede fase is naar verwachting ongeveer vijf weken gemoeid. Vanaf half november gaat het laatste deel van de Waldadrift, tussen De Wilgen en de rotonde in de St. Annerweg, op de schop. Ook dat leidt weer tot stremmingen en omleidingen.

De herinrichtingsplannen voor de Waldadrift zijn tot stand gekomen in nauwe samenspraak met de bewoners. De belangrijke oost-westverbinding wordt niet alleen opnieuw ingericht; ook de riolering en de groenvoorziening worden vervangen. Naast de weg komt deels een vrij liggend fietspad.

Deel naar jouw media!