Regio Nieuws!

Product van Mediagroep Midden Groningen

Hoofdweg 99A

9628 CL Siddeburen

(0598) 423200

info@middengroningennieuws.nl

Radio+TV+Internet

Altijd Regio Nieuws!

Bedum: Sportvisserij dreigt visparcours te verliezen

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

De sportvissers in Het Hogeland maken zich zorgen dat ze niet meer kunnen vissen tussen Onderdendam en Bedum.

Dit visparcours de Grote Haver is nu goed bereikbaar en GemeenteBelangen is van mening dat dit zo moet blijven.

De lokale partij is benaderd door de Sportvisserij in Het Hogeland die zich grote zorgen maaktdat reguliere visplekken niet meer zijn toegestaan en dat de Grote Haver onbereikbaar wordt voor de sportvissers. Volgens de sportvissers wordt de weg namelijk voor autoverkeer afgesloten, zo is hen door de gemeente Bedum gemeld.

De sportvissers zijn hierover hogelijk verbaasd, zij stellen dat met afgevaardigden van HSV Bedum, Onderdendam en het district Hunsingo van Sportvisserij Groningen Drenthe duidelijke afspraken met de gemeente Bedum zijn gemaakt over de bereikbaarheid en het gebruik van de Grote Haver, maar dat deze nu worden gewijzigd.

GemeenteBelangen Het Hogeland wil hier opheldering over. Het kan niet zo zijn dat eenzijdig spelregels worden gewijzigd. GemeenteBelangen is van mening dat het visparcours bereikbaar moet blijven voor sportvissers. De lokale partij heeft ook een passage over sportvisserij in haar verkiezingsprogramma staan. “Samen met de sportvissers willen we hier duidelijkheid over, er zijn meer dan 3000 sportvissers in Het Hogeland, waarvan de hengelclub Onderdendam alleen al 1000 leden heeft. Deze vereniging is daarmee waarschijnlijk de grootste sportvereniging van de nieuwe gemeente, wij vinden dat je als gemeente goed met deze sportclub moet omgaan” zo stelt GB-Lijsttrekker Eltjo Dijkhuis.

Deel naar jouw media!

Laat een reactie achter