Belangrijke overwinning v.v. Hoogezand

Onder gure en koude omstandigheden heeft het vlaggenschip van de voetbalvereniging Hoogezand een belangrijke 2-1 thuisoverwinning behaald tegen Gorecht uit Haren. Onder leiding van het arbitraal trio, bestaande uit Scheidsrechter E. Wieringa en assistent-scheidsrechters S.P.J. Verhagen en A.J. Slag, begon de wedstrijd al om 14.00. Dit omdat uiteraard iedereen direct na afloop de wedstrijd van het Nederlands Elftal wilde zien tegen de Verenigde Staten van Amerika.

De eerste helft ging redelijk gelijk op, de boys van trainer, Germain Beck, creëerden iets meer kansen. Gorecht daarentegen verdedigde fel, bij tijd en wijle ‘te fel’. In de 31e minuut een vrije trap genomen door Peter van Son wordt uit de hoek getikt en minuut later wordt het toch 1-0 voor Hoogezand. Doelpuntenmaker, Robert Hamming. Opslag van rust komt Gorecht op 1-1, doelpuntenmaker Tom Traas. Ruststand 1-1. In de 46 minuut, wissel, Arnold Slagter wordt geblesseerd en vervangen door nummer 18, Joran van Zwol. In de 71e minuut een GOOAALLLL! Doelpuntenmaker Joran van Zwol 2-1. In de 74e minuut verlaat Peter van Son het veld voor hem komt Navid Poyan in zijn plaats. Er volgt nog een wissel, Mart Bloeming kan onder de douche, voor hem komt Jamerson Sambre in het veld. In de 89e minuut krijgt een speler van Gorecht zijn tweede gele kaart en kan vertrekken. Een soms te hard en te onbesuisd spel van de Harenaren, leverde geen doelpunten meer op. De scheidsrechter floot de wedstrijd af met een 2-1 stand voor de Rood-Zwart combinatie uit Hoogezand.

Een belangrijke wedstrijd en dus drie punten, daardoor vinden we de ploeg van trainer Germain Beck op een 8e plaats. Volgende week zaterdag een uitwedstrijd tegen Leeuwarder Zwaluwen. Aanvang: 14.30 uur.