Present koppelt inwoners met hulpvraag

In de Viskenij in Siddeburen werd onlangs een Bingo en High tea georganiseerd, door Stichting Present Midden-Groningen. “Stichting Present Midden-Groningen, koppelt mensen die een hulpvraag hebben aan mensen die hulp kunnen bieden.” Vaak zie je dat mensen door ziekte of andere lichamelijke of mentale problemen zelf bijvoorbeeld niet werkzaamheden om en rond het huis kunnen doen. Stichting Present is er dan om deze mensen te helpen.

Op zaterdag 6 juli werd er daarom een bingo en high tea georganiseerd. “Op deze manier zorgen we ervoor dat mensen weer met elkaar in contact komen. Vooral bij ouderen merk je dat ze minder buiten komen. Wij zijn er dan om een eindje met deze mensen te gaan wandelen of om een leuke dag te verzorgen.” verklaart Coördinator Jessica van der Velde.

“Een project via Present is soms net dat ene zetje om iemand weer boven water te krijgen. Want als er nooit bezoek komt, voor wie zou je dan nog opruimen? En in een rommelig huis nodig je niemand meer uit. Zo raakt iemand soms in een neerwaartse spiraal. Een groep mensen die via Present een dag komt schoonmaken, schilderen of opruimen kan net het broodnodige zetje naar boven geven. Opluchting, hernieuwd vertrouwen in de mensen. Gewoon al na één dag met wat extra aandacht en zorg” verklaart Stichting Present.

Tip voor de redactie?

Tip of nieuws voor onze redactie? Stuur dan een e-mail naar info@rtvmiddengroningen.nl