Cursisten mogen trots zijn op wat ze maken van klei

Kunstatelier Wij en Klei in Siddeburen is vrijdag officieel heropend, aan de Hoofdweg in Siddeburen. Wij bezochten het atelier een avond eerder, namelijk donderdag avond, om te kijken wat het inhoud om een avond bezig te zijn met klei. “ Deze avonden vind ik leuk om te organiseren, mijn cursisten mogen trots zijn op wat ze maken met hun handen in de klei,” aldus eigenaresse Femmie Doornekamp.

Tijdens deze avond waren er twee groepen aanwezig, deze groepen hadden in een eerder stadium al een creatieve avond mee gemaakt en hun creaties gemaakt. Donderdagavond konden de cursisten en belangstellenden en vrienden, alle gemaakte creaties bezichtigen, onder genot van een hapje en drankje. Om de creativiteit te bevorderen, was één van de opdrachten om elkaars werk te bekijken en de te beoordelen.

Leuk om te doen en mee te maken hoe het voelt, met je handen in de klei. Nooit gedacht dat ik dat zou kunnen, waren veel gehoorde reacties.

Eigenaresse Femmie is  2,5 jaar geleden in Siddeburen met deze workshops gestart en geeft les met klei in handvormen en draai workshops. De verhuizing was een logisch gevolg,  het werd op de oude locatie veel te klein, zegt Femmie. Met haar nieuwe locatie in winkelcentrum de Kei is ze dan ook in haar nopjes, “Het is veel lichter en wel vijf keer groter. Er staan ook meer werktafels, er is meer ruimte voor workshops en draaien achter de draaischijf kan nu ook met veel meer mensen te gelijk.

Haar belangrijkste drijfveer om deze activiteiten voor een grote diversiteit aan groepen te organiseren, is de creativiteit die ze wil delen met anderen en te laten voelen dat iedereen dit gewoon kan. Daarnaast vindt het leuk om te werken met mensen, de workshops zijn voor jong en oud en voor beginners. Een nieuw project stond onlangs alweer voor de deur, een Ouder – kind workshop.

“Er is altijd wel iemand in de groep, die aangeeft niet zo creatief te zijn, maar daar gaat het ook niet om, degene heeft bijna altijd een leuke tijd en maakt een eigengemaakt ontwerp en moois van klei,“ aldus Femmie.

Tip voor de redactie?

Tip of nieuws voor onze redactie? Stuur dan een e-mail naar info@rtvmiddengroningen.nl