Dag van de mantelzorg

Op 10 november is het de dag van de mantelzorg. Mantelzorg is hulp aan een hulpbehoevende is je directe omgeving. Dat kan een gezinslid zijn, een ander familielid, een buurman/of vrouw of iemand uit jouw naaste omgeving in een instelling/zorgcentrum. Op deze dag laten we zien dat heel Nederland mantelzorgers waardeert. Steunpunt Mantelzorg Midden-Groningen heeft daarom op 8 november een speciale dag voor de mantelzorgers georganiseerd.

Op deze dag mochten de mantelzorgers een drietal activiteiten doen, gericht op ontspanning en samen zijn. De ochtend begon muzikaal met een voorstelling in het Kielzog in Hoogezand, ’s middags konden de mantelzorgers een hapje en een drankje doen bij feestlocatie Amshoff in Kiel-Windeweer en aansluitend was er een theatervoorstelling in de Fraeylemaborg in Slochteren.

“Het is belangrijk om de waardering uit te spreken naar deze mensen. Veel mensen vinden het vanzelfsprekend om te zorgen voor je naaste, en tuurlijk is dat ook zo. Maar is ook wel heel bijzonder en mag daarom ook wel even een keer extra benadrukt worden.” vertelt Kaate Volkers van steunpunt Mantelzorg.

 

Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn
Telegram
Email