Regio Nieuws!

Product van Mediagroep Midden Groningen

Hoofdweg 99A

9628 CL Siddeburen

(0598) 423200

info@middengroningennieuws.nl

Radio+TV+Internet

Altijd Regio Nieuws!

Delfzijl: 74e Spirittocht gaat definitief door

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

De w.s.v. Spirit heeft, na overleg met de Gemeente Eemsdelta, toestemming gekregen om deze in het Noorden bekende wandeltocht, met maar liefst zes verschillende afstanden, op zaterdag 28 augustus, onder de geldende corona-maatregelen te organiseren.

Het inschrijfbureau is gevestigd in de instructiezaal van de sporthal De Ringen, Prins Bernhardlaan 1 in Delfzijl-west en van hieruit kunnen de wandelaars starten op de volgende tijdstippen: 30 en 40 km. tussen 8.00 u. en 9.00 u.; 25 km. tussen 8.30 u. en 9.30 u. en tot slot de 5, 10 en 15 km. tussen 9.00 u. en 14.00 u.

Het inschrijfgeld bedraagt € 4,50 (met herinnering € 6,00), leden van een wandelbond krijgen € 1,00 korting. Het verzoek is om zoveel mogelijk met gepast geld te betalen. Pinnen is niet mogelijk.

De routes voeren de lopers via oud-west naar de wandelpromenade langs de Damsterkade en de haven om via de Keerweerbrug bij het nieuwe strand uit te komen en gaat vervolgens over of onderlangs de dijk naar Nansum (de 5 en de 10 km. verlaten de dijk eerder), van waaruit de route via Marsum naar Appingedam gaat, waar de eerste rustmogelijkheid is (25, 30 en 40 km.). De langere afstanden doen verder de dorpen Wirdum, Eenum, Leermens en Oosterwijtwerd aan om bij Tjamsweer weer aan te sluiten bij de 25 km.-route en vervolgens richting finish bij De Ringen te gaan.

Om mee te kunnen doen aan de Spirittocht dienen de deelnemers een vaccinatiebewijs, een herstelbewijs of een negatieve testuitslag (niet ouder dan 24 uur) te tonen bij de inschrijving. Ook dient men zich te houden aan de looprichtingen in De Ringen en aan de verder duidelijk aangegeven regels bij de entree van de sporthal.

Deel naar jouw media!

Laat een reactie achter