Regio Nieuws!

Product van Mediagroep Midden Groningen

Hoofdweg 99A

9628 CL Siddeburen

(0598) 423200

info@middengroningennieuws.nl

Radio+TV+Internet

Altijd Regio Nieuws!

Delfzijl: Breakdanceproject naar Delfzijl

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

In het najaar van 2018 gaat op 17 locaties door heel Nederland breakdanceproject ‘The Floor is Yours’ weer van start. Een serie van 10 lessen, gegeven door gerenommeerde breakdancedocenten. Ook in Delfzijl start op 3 oktober een lessenreeks. Wereldkampioen breakdance Lorenzo Caboni en dansleraar Redo hebben zich verbonden aan The Floor is Yours als ambassadeur.

 

Breakdance is populair en combineert dans met sportieve elementen: met tekst, poëzie en beeldende kunst. Het belangrijkst is het ‘community gevoel’ in de breakdance scene: een wereld waarin diversiteit volkomen vanzelfsprekend is. De lessenreeks wordt afgesloten met een City vs. City Battle. Tijdens deze battle laten leerlingen uit alle steden moves zien die ze geleerd hebben en maken ze kennis met breakdancers uit heel Nederland. Het gaat er niet om hoe goed je bent of hoe je er uit ziet, maar dat je er staat en iets laat zien. Een deskundige jury bepaalt welke crew de winnaar is van het seizoen.

“Het was geweldig Tamar op die vloer te zien dansen, ik was zo trots! Iedereen wordt gewaardeerd, het maakt niet uit of je net les hebt of al heel goed bent. Ik wil Tamar leren dat je alles kunt proberen en dat het niet erg is als iets niet lukt. Het gaat om het ontdekken. En dat is precies wat ze in deze lessen leert.”

Marijke, moeder van Tamar

Voor wie?

Iedereen tot 18 jaar mag meedoen. De hele reeks lessen kost 25 euro. Als er thuis geen geld is, wordt het lesgeld betaald door het Jeugdfonds Sport & Cultuur. Na het volgen van de lessen kunnen kinderen en jongeren doorgaan met ‘reguliere’ lessen. Ook hiervoor geldt: als er thuis geen geld is, betaalt het Jeugdfonds Sport & Cultuur.

 

Wanneer en waar?

Locatie:            Jongerencentrum Delfzijl

Start:    Woensdag 3 oktober 2018

Tijd:      15.00 – 16.00 uur

Waar:   Waddenweg 4 (Brede School in Delfzijl Noord)

Docent:            Lucas Winkel

Aanmelden via: www.jeugdfondssportencultuur.nl/thefloorisyours

Instagram: @thefloorisyours

Deel naar jouw media!

Laat een reactie achter