Regio Nieuws!

Product van Mediagroep Midden Groningen

Hoofdweg 99A

9628 CL Siddeburen

(0598) 423200

info@middengroningennieuws.nl

Radio+TV+Internet

Altijd Regio Nieuws!

Delfzijl: Burgemeester reikt 1e exemplaar uit

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Op maandag 30 november heeft burgemeester Gerard Beukema het eerste exemplaar van het boek ‘Verhalen van Delfzijl’ uitgereikt aan de nestor van de gemeenteraad de heer Arie Heuvelman. Burgemeester Beukema: ‘Met plezier bieden wij inwoners onze geschiedenis in notendop aan. Het geeft een beeld van ons rijke verleden. Dat nemen we mee als één van de fundamenten om de nieuwe gemeente mee op te bouwen.’

Het gemeentebestuur van Delfzijl heeft inwoners van de gemeente als afscheid bij de gemeentelijke herindeling de geschiedenis van Delfzijl in boekvorm aangeboden. Per woonadres was een gratis exemplaar beschikbaar. Inwoners hebben zich hiervoor kunnen intekenen. Het boek geeft de geschiedenis weer in tientallen verhalen en foto’s. De komende weken krijgen de inschrijvers het boek per post thuisgestuurd.

Voor het boek is veel belangstelling. Ruim 3350 huishoudens hebben zich ervoor ingetekend. Daarnaast zorgt de gemeente dat het boek terecht komt bij de bewoners van verpleeghuizen in de gemeente. Ook scholen krijgen het boek toegestuurd.

Foto: Burgemeester Gerard Beukema (rechts) geeft het eerste exemplaar ‘Verhalen van Delfzijl’ aan de nestor van de gemeenteraad de heer Arie Heuvelman (links).

Deel naar jouw media!

Laat een reactie achter