Delfzijl: College ondersteunt “Onze lucht”

De gemeente Delfzijl ondersteunt Onze lucht, een initiatief van de Rijksuniversiteit Groningen om inwoners de luchtkwaliteit in de eigen woonomgeving te laten meten. “Dit project draagt bij aan de gezondheid van onze inwoners. Een hele goede reden om bij te dragen aan dit project”, aldus wethouder Menninga. Wat is de schoonste route van huis naar school? En wat doet het met de luchtkwaliteit als je dichtbij een fabriek woont of op een herfstavond de open haard aan doet? Deelnemers kunnen het zelf meten tijdens de meetactie Onze lucht. Inwoners uit Noord-Nederland leren hoe je zelf fijnstof kunt meten. Zo kunnen we samen de luchtkwaliteit in de regio onderzoeken.

Inwoners kunnen een meetapparaat aanvragen en bij hun thuis installeren. De kosten voor een meter zijn 50 euro. De gemeente betaalt de helft van de eerste 18 meters die in de ge-meente worden aangevraagd.
De verzamelde informatie wordt op een interactieve kaart getoond. Zo komen de deelnemers aan Onze lucht op een leerzame manier veel te weten over de luchtkwaliteit in hun leefom-geving. Bovendien dragen ze bij aan wetenschappelijk onderzoek naar luchtkwaliteit en ge-zondheid. Wetenschappers en studenten gebruiken de verzamelde informatie voor onder-zoek.
Bouw en meet mee!

De inschrijving is reeds gestart. Aanmelden kan via forum.nl/curious .

Deel naar jouw media!

Laat een reactie achter