Delfzijl: Digitale start bouw het Baken

Vandaag werd een filmpje getoond aan de leerlingen van basisschool Het Baken als start van de bouw van hun nieuwe basisschool. Het was een feestelijk moment, waarbij alle kinderen wat lekkers kregen. Basisschool Het Baken in Delfzijl wordt momenteel (ver)nieuwbouwd. Alle leerlingen, schooldirecteur Gea Rodenboog en wethouder Jan Menninga spelen een rol in het filmpje. Nadat de leerlingen aftelden op de tijdelijke locatie van het Baken, drukte Gea Rodenboog op de knop en startte daarmee de betonmolen op de bouwplaats van Het Baken. Jan Menninga stortte vervolgens het beton als start van de bouw. De bouw is dus begonnen en naar verwachting is de oplevering van het gebouw in de eerste helft van 2021.

Wethouder Jan Menninga: “Het is jammer dat we geen echte starthandeling met alle leerlingen kunnen organiseren. Vanwege de coronamaatregelen kan dat nu niet. Door een digitale start te doen, betrekken we de leerlingen toch nog een beetje bij de bouw. Het is natuurlijk voor deze leerlingen en docenten een zeer bijzonder jaar, doordat ze tijdelijk elders gehuisvest zijn en alle perikelen met corona ook hebben. Als het straks klaar is, is dit het allemaal waard geweest. Ook hier komt een prachtige school te staan.” De versterking van basisschool Het Baken maakt onderdeel uit van het in 2015 gestarte scholenprogramma. In dit programma zijn alle scholen in het aardbevingsgebied geïnspecteerd en beoordeeld op aardbevingsbestendigheid. In het geval van Het Baken is besloten om de gehele bovenbouw te slopen en op de bestaande fundering en vloer een nieuwe aardbevingsbestendige school te bouwen. Hierdoor is de inrichting van de school straks aangepast aan de huidige inzichten op het gebied van onderwijs. Naast aardbevingsbestendig, is het nieuwe gebouw duurzaam en gasloos.

Met de scholentransitie wil de gemeente bijdragen aan een kwalitatief goed onderwijsklimaat en een duurzame en toekomstbestendige omgeving voor kinderen. De scholentransitie is onderdeel van het overkoepelende scholenprogramma in Noordoost-Groningen, waarbinnen 102 scholen aardbevings- en toekomstbestendig worden gemaakt.

Deel naar jouw media!

Laat een reactie achter