Regio Nieuws!

Product van Mediagroep Midden Groningen

Hoofdweg 99A

9628 CL Siddeburen

(0598) 423200

info@middengroningennieuws.nl

Radio+TV+Internet

Altijd Regio Nieuws!

Delfzijl: Eerste exemplaar boek Vennenflat overhandigd

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Op dinsdag 29 oktober is in de raadzaal van het gemeentehuis in Delfzijl het eerste exemplaar van het boek ‘Flatportret’ overhandigd aan de gemeenteraad van de gemeente Delfzijl in de persoon van de heer A. Heuvelman, en aan mevrouw C.G. Heijn-Hooft als oud-bewoner van de flat. Zij ontvingen het boek uit handen van mevrouw A. Tijsma (directeur bestuurder Acantus) en wethouder IJ. Rijzebol.

Het boek is een portret van de Vennenflat die in 2018 is afgebroken en de plaats die deze flat in de Delfzijlster samenleving heeft ingenomen. De flat was bij uitstek het symbool van de vooruitgang in de jaren 60 van de vorige eeuw. Wethouder IJ. Rijzebol: ‘De Vennenflat was symbolisch voor Delfzijl. De sloop ervan is ook symbolisch voor de daadkracht van Delfzijl om echt te transformeren tot een gezonde havenstad.’ De bouw en afbraak van de Vennenflat zijn markant in de geschiedenis van de havenstad. Een voorbeeld van hoe stads- en gebiedsontwikkeling Nederland ingrijpend veranderde en verandert. Het boek ‘Flatportret’ vertelt het verhaal van Delfzijl. De Vennenflat is bepalend geweest voor hoe het centrum van Delfzijl eruit heeft gezien. Het stond symbool voor de hoop en verwachting van de gemeente in het naoorlogse tijdperk. De sloop van de flat is een kantelpunt in de geschiedenis van de gemeente en kan het symbool zijn voor het nieuwe perspectief voor Delfzijl.

Met het uitgeven van dit boek wil de gemeente samen met woningcorporatie Acantus recht doen aan wat De Vennenflat voor de Delfzijlster samenleving heeft betekend.

Deel naar jouw media!

Laat een reactie achter