Regio Nieuws!

Product van Mediagroep Midden Groningen

Hoofdweg 99A

9628 CL Siddeburen

(0598) 423200

info@middengroningennieuws.nl

Radio+TV+Internet

Altijd Regio Nieuws!

Delfzijl: Expeditie Juttersgeluk

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Op woensdag 22 mei verwelkomde wethouder Meindert Joostens een bijzondere expeditie op het strand in Termunterzijl, Expeditie Juttersgeluk Delfzijl. 35 enthousiaste deelnemers hebben het strand afvalvrij gemaakt. De expeditie is bedoeld voor mensen met een lichte lichamelijke of geestelijke beperking, waardoor zij niet of moeilijk betaald werk kunnen doen. Hoewel de landelijke Expeditie Juttersgeluk dit jaar niet doorgaat, organiseerde de gemeente vanwege het enthousiasme van deelnemers bij voorgaande expedities dit jaar haar eigen Expeditie Juttersgeluk. Het enthousiasme was groot. ‘De expeditie is zeker voor herhaling vatbaar’, aldus een van de deelnemers.

Samenwerking met lokale organisaties en inwoners Wethouder Meindert Joostens: ‘ We willen inwoners die geen betaalde baan hebben een steuntje in de rug geven. Dit doen we zo veel mogelijk met andere partijen. De laatste twee jaar hebben we meegedaan aan de landelijke Expeditie Juttersgeluk. Dit jaar organiseren we samen met lokale organisaties en inwoners de expeditie op eigen kracht. Expeditie Juttersgeluk is een laagdrempelige manier om maatschappelijk actief te zijn.’

Single Use Plastic Expeditie Juttersgeluk Delfzijl besteedt speciale aandacht aan Single Use Plastics (SUP’s). Vijftig procent van het plastic dat op het strand aanspoelt, is afkomstig van eenmalig bruikbare plastic producten, zoals wattenstokjes, rietjes, zakjes en drinkflesjes. Het Europees Parlement heeft vorig jaar bepaald dat vanaf 2021 alle SUP’s verboden worden op de Europese markt.

Deel naar jouw media!

Laat een reactie achter