Delfzijl: Huurders krijgen sleutel Schrijversbuurt

De eerste huurders van de 55 nieuwe huurwoningen in de Schrijversbuurt hebben de sleutel in ontvangst genomen van hun nieuwe woning. In deze nieuwe groene wijk, vlakbij winkelcentrum De Wending, worden in totaal 60 woningen gebouwd voor jong en oud. De woningen worden gebouwd voor de bewoners van de Zandplatenbuurt en omgeving, die vanwege de versterking mogen verhuizen naar een nieuw huis. Anita Tijsma: “Na complex De Houtwerf en ons nieuwe complex aan de Spoorstraat in het centrum van Delfzijl, zijn dit de eerstvolgende woningen die we kunnen verhuren aan de bewoners in de versterkingsopgave. We zijn blij met het resultaat en trots dat we de vaart erin houden bij het maken van nieuwe woonplekken voor onze huurders. Begin volgend jaar hebben we al bijna 100 bewoners een nieuwe plek geboden.”

De openbare ruimte van de Schrijversbuurt moet nog worden ingericht. “Samen met de toekomstige bewoners en de gemeente Delfzijl gaan we aan de slag met de inrichting van de omgeving. Zodat de Schrijversbuurt een gezellige en fijne plek is om te wonen. Niet alleen het huis is belangrijk, ook de omgeving draagt bij aan het woonplezier van onze huurders” licht Anita Tijsma toe.

Er worden 60 woningen gebouwd in de Schrijversbuurt. In eerste instantie 45 huurwoningen en 15 koopwoningen. Voor de koopwoningen was minder belangstelling dan verwacht. Daarom komen nog eens 10 woningen beschikbaar als sociale huurwoning. Er zijn twee type woningen, gelijkvloerse woningen met een slaapkamer en badkamer beneden en eengezinswoningen met een verdieping. De woningen worden gefaseerd opgeleverd en verhuurd. De verwachting is dat alle woningen in het eerste kwartaal 2021 verhuurd zijn.

 

 

 

Deel naar jouw media!

Laat een reactie achter