Delfzijl: Koninklijke Onderscheiding en Penning van Verdienste

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Op woensdag 16 december heeft burgemeester Gerard Beukema aan de heer Lucas Schumer uit Delfzijl een Koninklijke Onderscheiding uitgereikt. Dit gebeurde tijdens de laatste raadsvergadering van de huidige gemeente Delfzijl. Lucas Schumer kreeg de onderscheiding opgespeld door zijn vrouw, in het bijzijn van zijn dochter. De heer Schumer is vanaf 2003 tot heden raadslid van de gemeenteraad Delfzijl. Dit was hij namens de PvdA tot 2008, daarna namens Fractie 2014 en sinds 2020 namens Lokaal Belang Eemsdelta. Lukas Schumer heeft tijdens deze laatste vergadering van de huidige gemeente Delfzijl afscheid genomen als raadslid. De heer Schumer is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Penning van Verdienste voor burgemeester Gerard Beukema

Op woensdag 16 december reikte loco burgemeester Jan Menninga en plaatsvervangend voorzitter van de gemeenteraad Arie Heuvelman aan burgemeester Gerard Beukema de Penning van Verdienste uit. Dit gebeurde in het bijzijn van zijn vrouw.

Hart voor de samenleving

Als blijk van waardering voor zijn inzet heeft het college besloten om de Penning van Verdienste toe

te kennen aan Gerard Beukema. Hij is in de afgelopen tijd geen burgemeester geweest die ‘alleen op de winkel paste’ in de aanloop naar de herindeling. In zijn ambtsperiode heeft hij zich op een zeer bijzondere wijze ingezet voor de belangen van de gemeente Delfzijl en haar inwoners.

Penning van Verdienste

De Penning van Verdienste is op 15 augustus 1977 door de gemeenteraad ingevoerd en is tot nu toe vierentwintig keer uitgereikt. De penning wordt uitgereikt aan diegenen, die zich bijzonder verdienstelijk hebben gemaakt voor de Delfzijlster gemeenschap op maatschappelijk, sociaal of cultureel gebied. De onderscheiding bestaat uit een aan weerszijden bewerkte zilveren penning met een daarbij behorende oorkonde.

Deel naar jouw media!

Laat een reactie achter