Delfzijl: Nansum bij wandel- en fietsroute dorpen

Er is een nieuwe wandel- en fietsroute bijgekomen door de zes dorpen Bierum, Spijk, Losdorp, Godlinze, Krewerd en Holwierde. Namelijk Nansum komt erbij. Een groep vrijwilligers organiseert jaarlijks deze wandel- en fietstocht. Op 3 mei 2020 was het de bedoeling om de 6 Dorpen Bevrijdingstocht officieel te openen. Dit is vanwege corona verzet naar 1 mei 2021. De route is echter klaar, de borden zijn geplaatst en de folder is voor iedereen beschikbaar. Daarom kunnen inwoners nu al de wandel- en fietsroute afleggen

Met subsidie van onder andere de gemeente Delfzijl hebben de vrijwilligers in elk dorp een bord geplaatst, met daarop informatie over wat er tijdens de laatste gevechten gedurende de Tweede Wereldoorlog in het betreffende dorp allemaal is voorgevallen.

Aangezien er bij Nansum zeer hevig is gevochten, is hier een zevende informatiebord geplaatst. Met het plaatsen van de borden hebben nu zeven dorpen er een permanente wandel- en fietsroute bij. Belangstellenden die bij het bord meer informatie willen, scannen de QR-code op het bord.

FOTO: vrijwilligers bij de verschillende borden.

Deel naar jouw media!

Laat een reactie achter