Regio FM I Regionieuws TV I www.middengroningennieuws.nl

Welkom bij de Mediagroep Midden-Groningen!

Nieuws, informatie, sport en cultuur uit heel Midden-Groningen

Tip voor onze redactie? Email naar info@middengroningennieuws.nl

Delfzijl: Ondersteuning computerhulp op afstand

Bij Sociaal Plein Delfzijl helpen inwoners, vrijwilligers en professionals elkaar op het gebied van zorg en ondersteuning. Nu is er computerhulp op afstand op proef beschikbaar in Delfzijl-Noord.

Voor de coronauitbraak kon je op allerlei plaatsen terecht voor computerhulp. Bijvoorbeeld bij de bibliotheek, het Bewonersbedrijf Noord of de SW&D, maar al deze hulp gaat uit van naast elkaar zitten. In de gemeente Delfzijl bleek online computerhulp nog niet beschikbaar, daarom wordt er nu een proef gedaan met Helpdesk050 in Delfzijl-Noord. Op deze manier hoopt de gemeente het voor de wijkbewoners gemakkelijker te maken om digitaal op de hoogte te blijven van de veranderingen in de Zandplatenbuurt. Als de proef in Noord positief uitpakt, is het wellicht een dienst die geschikt is om breder binnen de gemeente uit te rollen.

Dus is uw computer plotseling traag of lukt het skypen niet meer, neem dan contact op met Helpdesk050. U betaalt alleen de belkosten, want de helpdesk wordt gerund door ict-studenten. Meer informatie vindt u op www.helpdesk050.nl. Foto: Musa Mouse Kadir uit Delfzijl in actie tijdens een van zijn diensten voor Helpdesk050.

Deel naar jouw media!