Regio Nieuws!

Product van Mediagroep Midden Groningen

Hoofdweg 99A

9628 CL Siddeburen

(0598) 423200

info@middengroningennieuws.nl

Radio+TV+Internet

Altijd Regio Nieuws!

Delfzijl: Professionele Japanse drummers bij dojo Kyôchô

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Patrick en Inge Stegenga hebben een workshop Taiko (Japanse drum) georganiseerd in Delfzijl. Er konden dertig personen deelnemen aan deze workshop. Bijzonder hieraan was dat Kyôchô visite kreeg van twee Japanners uit een professioneel team Taiko en een tolk, japanoloog Maria van den Broek. Maria is de drijvende kracht van Tentekomai, een in Europa unieke onderneming op het gebied van traditionele Japanse instrumenten en zij is producent van de Europese tournees van de Japanse slagwerkgroep DadadadanTenko.

De Japanners waren na een lange vlucht op zaterdag aangekomen in Groningen en zijn op zondag doorgereden naar Delfzijl, waar zij in sporthal de Ringen een workshop verzorgden van 13.00 u – 16.00 u. Eerst werden alle traditionele Japanse instrumenten uitgeladen en vervolgens wilden de Japanners even alleen zijn om zich mentaal voor te bereiden. Daarna was een simpele lunch voor hun voldoende in de nieuwe school.

De workshop begon met een warming up. Vervolgens werd er geoefend met houding, het vasthouden van de bachi (trommelstokken), ritmes en het beslaan van de taiko. De deelnemers waren naar afloop erg enthousiast omdat het iets bijzonders is om te doen en het geeft veel energie.Een Taiko workshop is dan ook uitermate geschikt als een activiteit voor het effect van teambuilding. De workshop is afgesloten met een klein concertje.

Dit soort workshops passen heel goed bij de nieuwe weg die wij zijn ingeslagen als karateschool. Na alle activiteiten die afgelopen jaar al hebben plaatsgevonden én de enorme leuke belangstelling van Japanliefhebbers worden we echt een Japanse school, aldus Inge.

Het team reist nu verder om andere landen te bezoeken.

Deel naar jouw media!

Laat een reactie achter