Regio FM I Regionieuws TV I www.middengroningennieuws.nl

Welkom bij de Mediagroep Midden-Groningen!

Nieuws, informatie, sport en cultuur uit heel Midden-Groningen

Tip voor onze redactie? Email naar info@middengroningennieuws.nl

Farmsum: aanpak kruispunt Hogelandsterweg-Proosdij

Het college van Delfzijl, gaat de raad voorstellen € 77.500,- beschikbaar te stellen voor de vervanging van verkeerslichten en het verkeerskundig aanpassen van het kruispunt Hogelandsterweg-Proosdij in Farmsum.

Wethouder IJzebrand Rijzebol: ‘De verkeerslichten zijn afgeschreven. Ze zijn meer dan dertig jaar in gebruik. Gemiddeld gaan ze vijftien tot twintig jaar mee. Schades kunnen niet of moeilijk gerepareerd worden, omdat nieuwe onderdelen niet meer leverbaar zijn. Om deze reden hebben we al tijdelijke maatregelen moeten nemen, zoals het afzetten van de linksaf strook.’ De raad neemt op 19 december een besluit over het voorstel.

Het kruispunt Hogelandsterweg-Proosdij stamt uit de jaren ’80. Wethouder Rijzebol: ”Sindsdien zijn de verkeersstromen veranderd en de intensiteit van het verkeer op het kruispunt is toegenomen. We willen het huidige kruispunt hierop toetsen en vervolgens een verkeerskundig ontwerp laten opstellen.’ De linksaf strook zou verwijderd moeten worden, zodat er geen armen van het verkeerslicht meer boven de weg hangen. Bij extra groot en/of zwaar transport dat gebruikmaakt van de Hogelandsterweg hoeven de armen er dan niet meer afgedraaid te worden om schade te voorkomen.

Deel naar jouw media!