Geld ingezameld voor Speelgoedbank

Speelgoedbank Amalia in Sappemeer kreeg een aanhanger vol met speelgoed aangeleverd. Het speelgoed werd door vier kinderen vrijwillig ingezameld. Volgens Jantien Breukelman, bedrijfsleidster van de Speelgoedbank, hebben de kinderen het hele jaar acties uitgevoerd om geld in te zamelen: ‘De kinderen hebben onder andere stroopwafels verkocht en een flessenactie gedaan.’.

De kinderen hebben in totaal 1352 euro opgehaald. Met het opgehaalde geld zal de speelgoedbank tijdens de sinterklaasperiode gratis cadeaus weg geven aan ouders die minder geld te besteden hebben. De speelgoedbank heeft momenteel 250 kinderen in het systeem staan die op deze manier gratis speelgoed ontvangen. Volgens Carla Claassen, Secretaris van Speelgoedbank Amalia, is het erg fijn om extra speelgoed in te kunnen slaan voor de komende periode: ‘Bijna elk kind wil graag lego maar als we lego hebben, is het zo weer weg. Nu kunnen we grotere hoeveelheden inslaan. Dus kunnen we veel meer kinderen blij maken.’.

Speelgoedbank Amalia is er voor kinderen uit minder bedeelde gezinnen, die een verwijzing hebben van Maxima, de Voedselbank, Humanitas, Sociaal Team, de Kredietbank of op vertoon van de laatste uitkeringsspecificatie. Een kind mag dan per kwartaal twee stuks speelgoed en een boek gratis uitzoeken.

 

 

Deel naar jouw media!