Groningen: Maand van Groninger Geschiedenis

Alles is anders dit jaar. Zo ook de Dag van de Groninger Geschiedenis. Voorgaande jaren ontvingen de Groninger Archieven en partners ongeveer 2500 mensen op één dag opéén locatie. Dat is dit jaar niet wenselijk. Daarom gaat men de activiteiten verspreiden over de maand oktober, over verschillende locaties en ook zal men digitaal te werk gaan. Zo geeft men toch de nodige aandacht aan de Groninger Geschiedenis, op gepaste afstand.

Diversiteit

Het programma van de Maand van de Groninger Geschiedenis begint mooie vormen aan te nemen. De diversiteit die men altijd beloven in de programmering, behouden men. Er worden flitslezingen gegeven, men wandelt de provincie door, voor kinderen is er van alles te doen en in diverse filmpjes geeft men de nodige aandacht aan de schatten in de depots van de Groninger Archieven. Al deze activiteiten verdeelt het museum over de maand, over de provincie en over fysiek en digitaal. Kortom, er is voor ieder wat wils.

Ontmoeten

We kiezen ervoor om tijdens de Maand van de Groninger Geschiedenis elkaar zowel digitaal als fysiek te ontmoeten. Zo heeft iedereen de mogelijkheid om er op zijn/haar eigen manier bij te zijn. Daarnaast willen we dit jaar niet alleen mensen in de stad ontmoeten, maar ook in de provincie.

Vertel ErfGoed

De Groningse erfgoedsector was altijd aanwezig op de erfgoedmarkt tijdens de Dag van de Groninger Geschiedenis. Dit jaar gaat ook dat anders. Donderdag 1 oktober organiseren we samen het online symposium Vertel Erf Goed om te praten over welke rol erfgoed in de samenleving speelt en hoe we het in de toekomst willen presenteren.

Thema Oost/West

Het landelijke thema van de Maand van de Geschiedenis is Oost/West. Een thema dat uitnodigt de hele wereld over te gaan, of juist dichtbij huis te blijven: Oost west, thuis best?!

Praktisch: Maand van de Groninger Geschiedenis. Oktober 2020, start op donderdag 1 oktober met onlinesymposium Vertel Erf Goed. Stad, provincie en digitaal Groningen.

Deel naar jouw media!

Laat een reactie achter