Regio Nieuws!

Product van Mediagroep Midden Groningen

Hoofdweg 99A

9628 CL Siddeburen

(0598) 423200

info@middengroningennieuws.nl

Radio+TV+Internet

Altijd Regio Nieuws!

Groningen: Zwemmen voor Kanker researchfonds

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Individuele zwemmers en zwemteams konden zich inschrijven voor de zevende editie van de Groningen Swim Challenge. Het grootste zwemevenement in de provincie Groningen wordt op zaterdag 28 augustus 2021 gehouden.

De deelnemers zamelen geld in voor het UMCG Kanker Researchfonds, wat onderzoek doet naar de behandeling en het voorkomen van kanker.
Dit unieke zwemevenement kon het afgelopen jaar vanwege COVID-19 niet plaatsvinden en dat was een teleurstelling voor velen.

De Groningen Swim Challenge kent vier verschillende afstanden. Voor de geoefende zwemmer is er de Ultra Swim: 50 km in teamverband vanuit Lauwersoog. Dan de afstand van 35 km in teamverband, de Classic Swim, vanuit Zoutkamp. In de stad kan de City Swim van 1,5 km gezwommen worden. Voor kinderen vanaf 10 jaar is er de kidsswim van 750 meter. Een mooi gevarieerd aanbod van afstanden waarmee iedereen de kans krijgt mee te doen en zijn of haar steentje bij te dragen aan het goede doel.

Alle zwemmers zamelen door middel van sponsoring geld in en doen dat voor het UMCG Kanker Researchfonds. Mede met hulp van dit zwemevenement brengt het UMCG Kanker Researchfonds genezing van kanker dichterbij. Veel innovaties op gebied van het behandelen van kanker worden in Groningen ontwikkeld. Met het ingezamelde geld van de Groningen Swim Challenge kunnen zij nieuwe mijlpalen bereiken. De bijdrage mag groot genoemd worden: in de eerste zes jaar is er ruim € 500.000,- vanuit de Groningen Swim Challenge naar het fonds gegaan. Met recht een bijdrage om trots op te zijn.

Dit jaar zal het evenement, dat traditioneel op de laatste zaterdag van augustus gehouden wordt, gelijktijdig worden georganiseerd met de festiviteiten van Groningens Ontzet.

Deel naar jouw media!

Laat een reactie achter