Harmjan moet City Swim voortijdig stoppen

Harmjan Bieze (16) uit Sappemeer deed zaterdag 22 juni mee aan City Swim Zwolle. De bedoeling was om 2700 meter door de grachten rondom het centrum van Zwolle te zwemmen, maar fysiek ongemak noopte hem voortijdig het water te verlaten. ,,Ik heb hem jammer genoeg niet uitgezwommen. Na iets minder dan een kilometer kreeg ik last van mijn knie. Ik had de donderdag ervoor een sporttest van school en blijkbaar had ik daar nog last van. Ik heb tijdens de race aangegeven dat ik last had en gevraagd of het verstandig was om door te gaan. Het antwoord was nee. Ik heb uiteindelijk in totaal zo’n 900 meter gezwommen. Het water was in begin beetje koud maar als je er in zit valt het mee, aan de temperatuur van het water lag het niet. Ik ben wel trots dat ik het heb gedaan en zo ver ben gekomen.” De familie die langs de kant stond aan te moedigen snapte de beslissing om te stoppen.

Harmjan en de familieleden hebben nog wel bij de finish gekeken voor ze naar huis gingen. ,,We hebben onder meer de eersten over de finish zien komen, wedstrijd- en estafettezwemmers. Daar zat ook één recreatieve zwemmer tussen die hem in 45 minuten gezwommen heeft.”

Harmjan vond het leuk om mee te doen. ,,De sfeer was prima en alles goed geregeld.” Er werd gezwommen voor een goed doel, Stichting Tegenkracht. Deze stichting biedt sport- en beweegprogramma’s aan voor (ex) kankerpatiënten. Het bedrag wat Harmjan heeft opgehaald is ongeveer 1300 euro. Het is zijn ambitie om volgend jaar meer op te halen, weer mee te doen en gaat zich daar op voorbereiden. ,,Ik ga de opleiding handhaven, toezicht en veiligheid doen. Hierbij sport je al zo’n zeven uur per week waardoor je fysiek sterker wordt. Dit helpt bij de City Swim want het kost veel kracht om vooruit te komen in het water. Verder ga ik voor die tijd diverse keren zwemmen in het open water. Het vergt veel voorbereiding voor je de City Swim uit kan zwemmen.”

Tip voor de redactie?

Tip of nieuws voor onze redactie? Stuur dan een e-mail naar info@rtvmiddengroningen.nl