Hele huis vol met schilderijen van koeien

Tijdens de dag van de kunst en ambachtroute presenteerden verschillende kunstenaars met open deuren hun werk. In de gemeente Midden-Groningen deden drie kunstenaars mee; Wij en Klei, UrsulArt en Hemelse Kleuren. Kunstenaar Lydia Jonkman uit Siddeburen heeft het hele huis volhangen met schilderijen van koeien. “Ik haal mijn inspiratie vooral uit de natuur. Ik schilder vooral met hele vrolijke kleuren. Aangezien ik super gek ben op koeien schilder ik dat het liefste.”

De deelnemers konden zelf kiezen welke route ze volgen en welke locaties ze bezochten. De locaties lagen allemaal binnen 20 kilometer van elkaar af. In en rond elk atelier kun je kennismaken met de kunstenaar en diens werk. Ook kun je zien hoe het proces in elkaar steekt. Van fotografie tot keramiek en van schilder- en bloemsierkunst tot glas fusing.

Ook Ursula de Boer deed mee aan de kunst en ambachtsroute. “Ik maak vooral dieren, deze maak ik dan van klei en die gaat dan na het uithollen en het maken van het ontwerp de oven in op 1000 graden. Daarna komt er een kleurtje overheen. Dan gaat die nog een keer in de oven en daarna is de kunst af.”

Intotaal deden er in de hele provincie acht deelnemers mee: De Korenbloem Godlinze, Carolien van Schie en Vierkantrond in Holwierde, Blaauw in Alle Kleuren en Greet Dijkstra in Appingedam, Wij en Klei, UrsulArt en Hemelse Kleuren in Siddeburen.

Kijk hieronder de video:

https://youtu.be/ph5t_ZbS6tk

Tip voor de redactie?

Tip of nieuws voor onze redactie? Stuur dan een e-mail naar info@rtvmiddengroningen.nl