Herstellen van kapotte apparaten tijdens Repair Café

Onlangs werd er in Woonzorgcentrum Gockingaheem in Noordbroek weer een Repair Café gehouden. Mensen uit Noordbroek konden met hun kapotte apparaten langskomen om deze weer te laten herstellen. Op die manier wordt er duurzaam omgegaan met elektrische apparaten.

“We leven in een weggooicultuur” verklaart Jans de Vries. “Er worden vaak veel apparaten weggegooid die best nog wel makkelijk te repareren zijn, op die manier helpen we de mensen en zijn we duurzaam en bewust bezig met het milieu.” Ook komen ze tijdens de Repair Café ook vaak grappige producten tegen. “Laatst had ik een apparaat van een logopedist in handen. Met dat apparaat konden cliënten oefenen met verschillende klanken uitspreken. Nou daar was een draadje van kapot. Die hebben we heel makkelijk weer gesoldeerd en zo helpen we dan de mensen.”

De Repair Café is een initiatief vanuit de Dorpszorgcoöperatie Noordbroek. “Los van het herstellen van kapotte apparaten maken we ook altijd even een praatje met de ouderen die in deze zorgcomplex wonen. Sommige mensen komen helemaal niet voor kapotte apparaten. Af en toe een praatje maken is voor de ouderen erg belangrijk en daar stellen we ons graag voor open.”

Kijk hieronder de video:

 

Tip voor de redactie?

Tip of nieuws voor onze redactie? Stuur dan een e-mail naar info@rtvmiddengroningen.nl