Het lenen van een elektrische duofiets

Vanaf 28 maart 2023 beschikt Zorg@Huis over een duofiets. Deze duofiets is door de gemeente Midden-Groningen beschikbaar gesteld en kan door iedereen gebruikt worden. Ook Stichting POSO heeft de beschikking over een elektrische duofiets. Deze fiets is geschikt voor iedereen die samen met een partner, vriend of vriendin gezellig wil fietsen of voor mensen die moeite hebben om alleen op een gewone fiets het evenwicht te houden.

Onze verslaggever ging langs bij Zorg@huis in Froombosch en sprak met Siena Ottens en Thea Vlasma. ‘De duofiets is een fiets voor mensen die niet meer goed zelf kunnen fietsen. En dan is dit een hartstikke leuke alternatief waarbij je een maatje hebt die het stuur in handen heeft en de route bepaald. Er zit dan iemand naast je die mee kan fietsen of die gewoon om zich heen kan kijken.’ Vertelt Thea, eigenaresse van het zorghuis.

‘Het leuke aan een duofiets is dat je net zoals in de auto naast elkaar zit. Dat vinden mensen erg gezellig zodat ze ook makkelijk het gesprek aan kunt gaan’ Vertelt Siena Ottens van Stichting POSO. ‘De elektrische fiets heeft ook meerdere standen. Je kan bijvoorbeeld zelf meefietsen, maar er is ook de mogelijkheid om de fiets bijna al het werk te laten doen. Daardoor is deze fiets voor elke doelgroep geschikt.’ Aldus Thea

Ook zoekt Thea nog extra vrijwilligers die mee zouden willen fietsen met de mensen van de dagbesteding. Thea heeft zelf de fiets in bruikleen van de gemeente Midden-Groningen maar de dagbesteding gebruikt de fiets zelf maar drie dagen in de week. De andere dagen van de week is er een mogelijkheid dat de andere dorpen in de regio de fiets kunnen gebruiken. Voor Stichting Poso is dat een ander verhaal, zij hebben een tijd terug de fiets kunnen aanschaffen doormiddel van een fonds. Maar ook bij Stichting POSO is het gewoon mogelijk om de fiets te reserveren en te lenen.

Mensen kunnen zich bij Thea aanmelden via de website: www.zorgathuis.nl. Bij Stichting POSO is dat www.poso-middengroningen.nl

 

Deel naar jouw media!