Hogeland: Tijdelijke website herindelingsproces

Vanmiddag, dinsdag 17 oktober, lanceren de burgemeesters van Bedum, De Marne, Winsum en Eemsmond om 13.15 uur een speciale website, facebookpagina en twitteraccount over de herindeling. Deze drie media geven inwoners informatie over het proces op weg naar de nieuwe gemeente Het Hogeland – informatie over het hoe en wanneer en over de herindelingsorganisatie.

Burgemeester Marijke van Beek van de gemeente Eemsmond heeft de eer de site te lanceren: “Ik kijk ernaar uit om met deze website, de facebookpagina en het twitteraccount nog meer inwoners mee te nemen op weg naar de nieuwe gemeente Het Hogeland”. De vier burgemeesters vinden het belangrijk dat de inwoners bij de herindeling betrokken worden: “Informatie en betrokkenheid staan voorop”, zeggen ze eensgezind. De gemeenten zijn benieuwd naar de mening van inwoners over de website en hopen dat zij een reactie achterlaten. Onder de eerste 50 inwoners die dat doen, worden 10 manden met streek-producten uit Het Hogeland verloot.

 Ideeën Inwoners worden de komende tijd op zowel digitale als niet-digitale manieren geïnformeerd over het herindelingsproces. Ook kunnen ze op bepaalde momenten ideeën geven over de nieuwe manier van werken van Het Hogeland. Zo kunnen ze via de website vast aangeven hoe de nieuwe gemeente de inzet van inwoners, zoals initiatieven en vrijwilligerswerk, het beste kan ondersteunen. De opbrengst hiervan wordt gebruikt voor de nieuwe visie op inwonerkracht voor Het Hogeland.

 Tijdelijk Met de BMWE-website houden de gemeenten hun inwoners op de hoogte van de ontwikkelingen op weg naar Het Hogeland. Het is een tijdelijke website; na 1 januari 2019 verschijnt de nieuwe website voor Het Hogeland.

Tip voor de redactie?

Tip of nieuws voor onze redactie? Stuur dan een e-mail naar info@rtvmiddengroningen.nl