Hoogezand: 4 Leerlingen Aletta Jacobs winnen filmprijs

Vier leerlingen van het dr. Aletta Jacobs College in Hoogezand zijn in de prijzen gevallen op het Nationaal Filmfestival voor Scholieren. Dit is een jaarlijks terugkerend festival waar ook de Cultuurreporters van het Aletta aan meedoen. Normaal gesproken worden de nationale prijswinnaars in het zonnetje gezet tijdens een festival voor 500 leerlingen uit heel Nederland, Nu gebeurde dat op de diverse scholen zelf.

Demir Tuzla en Rens Wemmenhove uit klas m3c behaalden de tweede prijs in de categorie animatie met hun lego-animatiefilm ‘Piraten’. Camiel van Kempen en Rick Woortman uit klas m3a waren goed voor de derde prijs in de categorie non-fictie met hun film over de snelheidsverandering. Vrijdag 30 oktober ontvingen de vier mavoleerlingen hun prijs en de bijbehorende oorkonde van het NFFS uit handen van directeur Wout Zilverberg. De directeur mavo/havo/vwo gaf aan erg trots te zijn op de vier leerlingen en overhandigde ze namens de school ook nog een presentje. Tijdens de happening las hij ook het juryrapport voor, dat overigens te vinden is op de schoolsite www.aletta.nl. Op deze site zijn ook de in de prijzen gevallen filmpjes te bekijken.

Het dr. Aletta Jacobs College biedt in de onderbouw mavo onder de naam Cultuurreporters een tweejarige leerlijn mediawijsheid aan. Leerlingen leren door te kijken naar non-fictie (films) en zelf films te maken met de iPad. Via Cultuurreporters ontwikkelen zij o.a. sociale en culturele vaardigheden, kritisch denken en communiceren.

Deel naar jouw media!