Hoogezand: 5 Koninklijke onderscheidingen

Burgemeester Adriaan Hoogendoorn reikt zaterdag 31 oktober tussen 18.30 uur en 21.00 uur vijf Koninklijke Onderscheidingen bij Bijzondere Gelegenheid uit aan vijf brandweermensen van de post Hoogezand-Sappemeer. Normaal gesproken gebeurt dit tijdens hun korpsbindingsavond, maar door coronamaatregelen kan dat deze keer niet. Burgemeester Adriaan Hoogendoorn en Ingrid van Elst (teamleider Brandweerzorg Veiligheidsregio Groningen) gaan persoonlijk bij de brandweermannen langs in de tankautospuit van de brandweer om hun de onderscheiding thuis uit te reiken. Ze krijgen allen de onderscheiding Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Adriaan Hoogendoorn: “Ik feliciteer alle vijf brandweermannen van harte met hun Koninklijke Onderscheiding. Alle vijf vrijwilligers zijn langer dan 20 jaar actief als vrijwillige brandweerman. In die tijd hebben zij veel meegemaakt. Drie van hen waren betrokken bij een zeer ernstig incident dat zich in 2004 heeft voorgedaan. De koninklijke onderscheiding is dan ook meer dan verdiend. Jammer dat de uitreiking niet samen met hun collega’s kan, maar door bij de gedecoreerden thuis langs te gaan met de brandweerauto, proberen we er voor hen toch een bijzonder moment van te maken.”

Het gaat om de volgende gedecoreerden: •De heer W. (Arnold) Blaauw, 51 jaar uit Sappemeer. Hij is al ruim 27 jaar lid van de vrijwillige brandweer. Zijn functies zijn nu: manschap, brandweerchauffeur zwaar, voertuigbediener van diverse voortuigen en schipper. Zijn rang is hoofdbrandwacht.

•De heer E.H. (Eltjo) Dijk, 53 jaar uit Sappemeer. Hij is al 23 jaar brandweerman, waarvan 1 jaar bij de bedrijfsbrandweer en 22 jaar lid van de vrijwillige brandweer. Zijn functies zijn nu: manschap, brandweerchauffeur zwaar, voertuigbediener van diverse voertuigen waaronder een redvoertuig (hoogwerker). Zijn rang is hoofdbrandwacht.

•De heer M. (Michel) Noordhof, 47 jaar uit Sappemeer. Hij is al ruim 25 jaar brandweerman. Zijn functies zijn: manschap, brandweerchauffeur zwaar, voertuigbediener van diverse voertuigen waaronder een redvoertuig (hoogwerker), verkenner gevaarlijke stoffen, oefenleider en jeugdbrandweerleider. Zijn rang is hoofdbrandwacht.


•De heer J. (Jan) Rieks, 58 jaar uit Sappemeer. Hij is al ruim 32 jaar brandweerman waarvan 28 jaar bij de brandweer Hoogezand-Sappemeer. Zijn functies zijn nu: ploegchef, bevelvoerder, brandweerchauffeur zwaar, voertuigbediener van diverse voertuigen waaronder een redvoertuig (hoogwerker) en schipper. Zijn rang is brandmeester.

•De heer K.J. (Johan) van der Velde, 51 jaar uit Sappemeer. Hij is ruim 22 jaar betrokken bij de brandweerpost Hoogezand-Sappemeer. Zijn functies zijn nu: bevelvoerder, brandweerchauffeur zwaar, voertuigbediener van diverse voertuigen waaronder een redvoertuig (hoogwerker), schipper en oefenleider. Zijn rang is brandmeester.

Deel naar jouw media!