Regio FM I Regionieuws TV I www.middengroningennieuws.nl

Welkom bij de Mediagroep Midden-Groningen!

Nieuws, informatie, sport en cultuur uit heel Midden-Groningen

Tip voor onze redactie? Email naar info@middengroningennieuws.nl

Hoogezand: Aletta Jacobs College nu ook aardbevingsbestendig

Blije gezichten op het schoolplein van het dr. Aletta Jacobs College in de laatste week van de zomervakantie. Dit in verband met de realisatie van de versterkingswerkzaamheden aan de locatie Laan van de Sport 4. Het dr. Aletta Jacobs College in Hoogezand is nu ook aardbevingsbestendig. Op het schoolplein ondertekenden Ralf Holthuis (directeur Hesco Bouw Stadskanaal), Wil Rolink (namens Nationaal Coördinator Groningen) en Ineke de Roo (bestuurder/algemeen directeur dr. Aletta Jacobs College) de overdrachtsstukken van de versterkingsoperatie. De operatie bestond uit het verstevigen van vloeren en versterken van de gevel van de hoofdlocatie.

Waardering

Directeur Ineke de Roo sprak haar waardering uit voor de constructieve en plezierige samenwerking met de gemeente, de aannemer (en onderaannemers) en NCG: “Een versterkingsklus waarover al jaren is gesproken, is in een relatief korte periode in de zomervakantie 2020 gerealiseerd. Daardoor kunnen personeel en leerlingen van het Aletta bij de start van dit schooljaar gebruik maken van een veilig c.q. aardbevingsbestendig gebouw en dat is een hele fijne gedachte.”, aldus De Roo.

Scholenprogramma

Deze versterkingsoperatie van het Aletta is onderdeel van het scholenprogramma [https://www.midden-groningen.nl/aardbevingen/publicatie/scholenprogramma].Met dit programma wordt toegewerkt naar aardbevings- en toekomstbestendige scholen in 2021. Naar aanleiding van de gevolgen van de gaswinning zijn alle schoolgebouwen in 2015 gecontroleerd en alle noodzakelijke bouwkundige maatregelen die nodig zijn om scholenaardbevingsbestendig te maken in kaart gebracht.

Nieuwbouw

Onderdeel van het scholenprogramma is naast de versterking van de hoofdlocatie ook de nieuwbouw van de locatie praktijkonderwijs van het dr. Aletta Jacobs College. Begin juli heeft de oplevering van dit gebouw aan de Laan van de Sport 6 in Hoogezand plaatsgevonden. De 120 leerlingen van het praktijkonderwijs kunnen met ingang van schooljaar 2020/2021 in een nieuw, modern en aardbevingsbestendig gebouw onderwijs volgen. Fotograaf: Hilda Guns.

Deel naar jouw media!