Regio FM I Regionieuws TV I www.middengroningennieuws.nl

Welkom bij de Mediagroep Midden-Groningen!

Nieuws, informatie, sport en cultuur uit heel Midden-Groningen

Tip voor onze redactie? Email naar info@middengroningennieuws.nl

Hoogezand: Bezoek burgemeester Nationaal Bus Museum

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Vrijdag middag 18 Oktober werd het Nationaal Bus Museum vereerd met een officieel bezoek van Burgemeester Hoogendoorn van de Gemeente Midden Groningen en een vertegenwoordiger van de Rabobank dhr. Martijn Siekman. Het Nationaal Bus Museum had dit jaar een cheque uitgereikt gekregen van €1105,00 in de categorie: Muziek,Kunst en Cultuur. Als 1 van de 188 verenigingen en stichtingen heeft het Nationaal Bus Museum deelgenomen aan deze campagne. Mede dankzij de Rabo Bank die dit allemaal heeft mogelijk gemaakt met haar Rabo Clubkas Campagne..

Het was altijd al een wens geweest van het Nationaal Bus Museum om een Bus simulator te plaatsen in het Bezoekerscentrum. Met het doel de bezoekers te laten ervaren hoe het is om een bus te besturen en eveneens maken kinderen spelenderwijs en op een educatieve manier kennis met dit fenomeen.Auke Veldman heeft dan ook het initiatief genomen om dit op te pakken .Hij is 4 jaar werkzaam als vrijwilliger bij de afdeling Archief en doet daarnaast ook de ict (website). Hij heeft zich dan ook uitstekend en met veel passie aan dit project ingezet met als uiteindelijke doel, de plaatsing van een heuse Bus simulator in het Bus Museum.

Deze passie en gedrevenheid alsmede de liefde voor het Museum zie je ook terug bij alle vrijwilligers van het Nationaal Bus Museum. Iedereen was dan ook laaiend enthousiast dat de Bus simulator eindelijk officieel in gebruik werd genomen. De Burgervader werd o.a. welkom geheten door Bart Blekkering, directeur van het Nationaal Bus Museum en enkele leden van het Stichtingsbestuur. Officieel deed de Burgemeester zijn ambtsketen om. Ook de Pers was in grote getale aanwezig. Onder het genot van een kop koffie en gebak was het wachten op de officiële plichtpleging.

Na een kort welkomstwoord van Bart Blekkering mocht de Burgemeester de officiële startsein geven voor de ingebruikname van de Bus simulator met ondersteuning en onder toeziend oog van Auke Veldman wist de burgervader virtueel zijn weg te banen als heuse buschauffeur. Het was duidelijk te zien dat burgemeester Hoogendoorn. enorm in zijn nopjes was. Na afloop kreeg de Burgemeester dan ook een Busrijbewijs van het Bus Museum.

In zijn slot toespraak gaf de Burgemeester onder anderen het belang van het Museum voor zowel de mensen die hier werkzaam zijn als ook voor de maatschappelijk betrokkenheid. En dat het Museum nog lang zal blijven bestaan.

Het Bus Museum heeft veel ambities vooral naar de toekomst toe .

 

 

Deel naar jouw media!

Laat een reactie achter