Regio FM I Regionieuws TV I www.middengroningennieuws.nl

Welkom bij de Mediagroep Midden-Groningen!

Nieuws, informatie, sport en cultuur uit heel Midden-Groningen

Tip voor onze redactie? Email naar info@middengroningennieuws.nl

Hoogezand: Startsein woonveld Borgesius

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Wethouder José van Schie heeft samen met Pieter Witzenburg, directeur Vastgoed Lefier, het startsein gegeven, voor het bouwrijp maken van het woonveld Borgesius Hoogezand. De gemeente Midden-Groningen is onlangs gestart met het aanleggen van nieuwe riolering en bouwwegen. Lefier kan deze zomer kan starten met de bouw van 73 duurzame sociale huurwoningen in de wijk Gorecht-West. De verwachting is dat de laatste nieuwe woningen voor de zomer van 2022 klaar zijn.

Wethouder José van Schie: “Ik ben blij dat we nu kunnen starten met de bouw van deze energiezuinige woningen en het verder opknappen van de wijk. Het wordt een mooie wijk met betaalbare en goede huurwoningen”.

Pieter Witzenburg: “Sinds 2012 werken we met de gemeente aan de vernieuwing en verduurzaming van deze woonwijk in Hoogezand. Woonveld Borgesius is de voorlaatste fase van de wijkvernieuwing. Het nieuwe Gorecht-West is sindsdien ruimer en groener van opzet, met veel variatie in woningtypes en huishoudens. Ook deze 73 nieuwe, gasloze woningen krijgen weer een hele andere uitstraling dan de al aanwezige woningen.”

Woningtypes: Lefier bouwt de gasloze woningen van verschillende types: grotere en kleinere eengezinswoningen, levensloopbestendige en levensloopgeschikte woningen en een klein aantal zogenaamde patiowoningen. Het zijn Nul-Op-de-Meter-woningen (NOM). Dat betekent dat de woningen bij normaal gebruik net zoveel energie opleveren als dat de bewoners verbruiken. De kosten voor energie zijn daarmee nihil of in ieder geval laag. In plaats daarvan betalen bewoners naast de huur een energieprestatievergoeding (EPV) aan Lefier.

 

Deel naar jouw media!

Laat een reactie achter