Hoogezand: Dames HS 88 tegen Glimmen/ Haren

We wisten niet goed, hoe onze vrouwen de teleurstelling na de verliespartij tegen Gorecht hadden verwerkt. Op de laatste trainingen zagen we wisselende inzet met wel steeds een prima sfeer.

Nu ging het weer om ’t eggie. Tegen Glimmen/ Haren deze keer.

Hier hadden we deze competitie nog niet eerder tegen gespeeld.

Vorig jaar kwamen ze nog uit in de 3e klasse, maar door vertrekkende en zwangere dames werd bewust gedegradeerd en met vvHaren nieuw jong leven ingeblazen als ST; samenwerkende teams.

De gasten kwamen goed uit de startblokken, wetende dat ook de koploper blijkbaar is te verslaan.

Binnen 5 minuten incasseerden we al een spervuur aan pogingen met zelfs een bal die maar nipt en dat is toch ook een kwaliteit, door de vingertoppen van Esmee werd overgetikt.

Geheel tegen de verhouding in ziet dan Maaike ineens kans om een bal van grote afstand over de keepster te krullen (en dat is ook een kwaliteit) en staan we wederom binnen 10 minuten met 1-0 voor.

Met iets meer dan een half uur op de klok krijgt bonusspeelster Theresia (die eigenlijk moest werken maar dacht, ik kom toch en nu ik er ben, kan ik net zo goed mijn stempel op de wedstrijd drukken)  ineens de geest en rushed van achter naar de achterlijn 2x de bal in de kluts meekrijgend en dan denk je, nu wordt een bal teruggelegd richting penaltystip, maar schiet ze hem zelf tussen de eerste paal en keepster door, hoe mooi is dat!!

5 minuten later na hard sleuren en werken tilt Daphne de bal van de rechterzijlijn op het koppie van Maaike bij e 2e paal, die er maar net bij kon en m bovenin de linkerhoek kopte.

5 minuten later haalde Glimmen haar inmiddels zeker verdiende eerste goal op door via een combinatie op hun linkerkant onze verdediging te verslaan en positief af te ronden. Nicole liet zien, hoeveel veerkracht we inmiddels weer hadden door vrijwel direct uit de rebound van een schot 4-1 te toveren juist voor rust.

Het was een eindje lopen in de rust zo van het Kwiekveld, maar dat hadden we graag over voor de ranja omdat echt gras toch wel even weer wennen was en haar tol qua conditie wat ging eisen bij de meesten.  Eline mocht er af nadat ze bij haar eigen team immers ook al een volle pot had gespeeld.

13 minuten na rust steekt Jacobine de bal mooi tussen de verdedigers door op Maaike, die weet hoe ze dat moet afronden; 5-1

Glimmen bleef het proberen hoor, we konden nog steeds niet achterover leunen, want 5 minuten na onze goal kwam de zoveelste rush van Glimmen en die eindigde op hoekje lat paal en ging daarna de goeie kant op gelukkig. 10 minuten later was het weer HS88 dat aandrong en Nicole schoot eveneens op de lat. Weer 5 minuten later bedient Eva Trisha op maat die niet liet merken dat ze ook bij haar team al een wedstrijd in de benen had (en daar ook had gewonnen) en ze passeerde de laatste vrouw feilloos.

5 minuten voor het einde schiet Maaike nog een bal hoog over en in de laatste minuut scoort Glimmen nog een keertje voor de eer en de 6-2 eindstand staat op het bord.

Er waren veel toeschouwers op af gekomen  ook van de concurrentie die om diverse redenen hun wedstrijden zagen afgelast. Wij deden onze sportieve plicht, we staan er weer, we zijn weer 3 punten dichter bij het kampioenschap en weten dat we deze week nog heeeel hard moeten werken aan onze conditie, want de zware opdracht tegen de sterke nr 2 Westerwolde wacht op ons as zaterdag en de koppies staan weer goed, maar het fysiek mag nog wat aan gesleuteld worden is de conclusie van vandaag.