Regio FM I Regionieuws TV I www.middengroningennieuws.nl

Welkom bij de Mediagroep Midden-Groningen!

Nieuws, informatie, sport en cultuur uit heel Midden-Groningen

Tip voor onze redactie? Email naar info@middengroningennieuws.nl

Hoogezand: Er zit PIT in het PIE-lokaal

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Sinds vorig cursusjaar beschikt de afdeling techniek van het dr. Aletta Jacobs College over een praktijkruimte met een tal aan faciliteiten en machines waar verschillende leerlingen op hetzelfde moment aan meerdere (op de regiogerichte) modules kunnen werken. Het betreft hier moderne technieken op het gebied van metaalbewerking, elektro- en installatietechniek, die in de regionale bedrijven worden toegepast. Op dit moment wordt er een gedeelte van een huis (na)gebouwd in het PIE-lokaal, waar de vmbo-leerlingen straks werken met de laatste installatie­technieken om bijvoorbeeld badkamer- en keukenapparatuur aan te kunnen sluiten op het elektriciteitsnet, drinkwater en riolering. In de nabije toekomst gaan leerlingen ook aan de slag met duurzame energie technieken, zoals zonnepanelen en warmtepompen.

PIT (Passie inTechniek)

Deze nieuwe lesopzet is onderdeel van de veranderstrategie in het kader van ‘Sterk Techniekonderwijs in de regio’. Hiervoor is een subsidie ontvangen van het ministerie. De vo-scholen dr. Aletta Jacobs College in Hoogezand en de Winkler Prins in Veendam werken op dit gebied samen. Als samenwerkingspartners doen de roc’s Noorderpoort en Alfacollege mee en vele (technische) bedrijven in de regio. Dit doen zij onder de projectnaam PIT: Passie in Techniek. Gezamenlijk is gekeken naar wat het techniekonderwijs in de regio nodig heeft, waar men elkaar kan versterken en hoe aan de samenwerking met het bedrijfsleven verder vorm kan wordengegeven. Vanuit de STO-gelden en door cofinanciering van het bedrijfsleven is het voorde genoemde scholen nu bijvoorbeeld financieel makkelijker om machines engereedschap aan te schaffen. Een win-win situatie voor de scholen (docenten en leerlingen) en de bedrijven waar naar de leerlingen doorstromen na het behalen van hun diploma.

Ambitie

In het projectplan van PIT wordt ook de ambitie uitgesproken om meer mogelijk heden te creëren voor stage- en bedrijfsbezoeken, zowel voor leerlingen als docenten en lesassistenten. Alles met het grote doel: kwalitatief techniekonderwijs en gekwalificeerd technisch personeel behoudenvoor de regio. Ingrid Drenth, directeur vmbo van het dr. Aletta Jacobs College: ‘Ik ben nu al ontzettend trots op dit team mensen, dat in korte tijd veel werk heeft verzet. Er is niet alleen enorm veel energie gestoken in het aanpassen van lokaal en modules, maar ook in (bij)scholing. Het is dan ook goed om te zien hoe zowel leerlingen als personeel hun draai hebben gevonden in dit prachtige PIE-lokaal en zich met passie richten op de toekomst (in de techniek). Banen genoeg, dus daar ligt het ook niet aan!”

Deel naar jouw media!

Laat een reactie achter