Regio FM I Regionieuws TV I www.middengroningennieuws.nl

Welkom bij de Mediagroep Midden-Groningen!

Nieuws, informatie, sport en cultuur uit heel Midden-Groningen

Tip voor onze redactie? Email naar info@middengroningennieuws.nl

Hoogezand: Gemeente over gaswinning

Donderdag 12 mei, gemeentehuis Hoogezand.

Donderdag 12 mei sprak de raadscommissie over de gaswinning in Groningen. Hierover had de raad genoeg te vertellen, zo sprak Jan Velthuis (GBMG) uit dat er geen discussie moet bestaan over de stijgende bouwkosten, verder benoemde hij: ”wie breekt betaald.”

Verder sprak Kor Hoving (Boer & Burger Partij )dat er dringend harde afspraken dienen gemaakt te worden voor 1 oktober 2023 over de stopzetting van de gaswinning.

 

Thea van der Veen (Boven, PVDA) waarschuwde de gemeenteraad en de omliggende gemeenten voor geluiden vanuit Den Haag. Vanuit de regering klinken namelijk geluiden om wegens de geopolitieke situatie de gaskraan weer open te zetten. Ook sprak mevrouw van der Veen dat er dan wel compensatie komt vanuit de staat, maar dit neemt dan wel de nodige eisen van de staat met zich mee voor deze compensatie.

Joke Lesman (boven,SP) pleit voor een wettelijke vastgestelde einddatum waar de gaskraan definitief dicht gaat. Ook benoemde ze dat het systeem voor schadeherstel beter geregeld moet worden voor de burgers.

Ook Marco Metscher (CU) is het er mee eens dat er een vaststellingsbesluit moet komen over de gaswinning.

 

Evert Offereins (VVD, Boven) houdt de geluiden uit Den Haag in de gaten: ”ik moet er niet aan denken wat voor gevolgen de vergroting van de gaswinning voor de inwoners heeft.”

 

Erianne van der Burg-Versteeg (CDA), ook het CDA staat achter het plan om in 2023 de gaskraan te sluiten.

 

Ger Zuiderveen (GroenLinks) vroeg zich af welke risico’s er verbonden zijn,  aan het langer open houden van de gaskraan en welke risico’s de gemeente bereid is te accepteren voor haar inwoners.

Toine Fennis (D66) “Het is begrijpelijk dat er stemmen opgaan om weer iets meer gas te gebruiken, maar laat de kwetsbare inwoners niet in de steek. ”Willen we het vertrouwen in de politiek en de overheid herstellen, zullen we het dossier eens echt moeten oplossen in plaats van er alleen maar over te praten en er rekenmodellen op los te laten.”

Deel naar jouw media!

Laat een reactie achter