Regio FM I Regionieuws TV I www.middengroningennieuws.nl

Welkom bij de Mediagroep Midden-Groningen!

Nieuws, informatie, sport en cultuur uit heel Midden-Groningen

Tip voor onze redactie? Email naar info@middengroningennieuws.nl

Hoogezand: Gratis financieel advies bij geldproblemen

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

In Nederland heeft bijna de helft van de huishoudens te maken met geldproblemen. De gemeente Midden-Groningen wil geldzorgen van inwoners voorkomen. Daarom biedt ze inwoners gratis inzicht in hun financiële situatie. De gemeente doet dat samen met Geldfit. Geldfit is onderdeel van de Nederlandse Schuldhulproute. Door samen te werken, hopen de gemeente Midden-Groningen en Geldfit inwoners eerder te bereiken en zo de juiste hulp aan te kunnen bieden.

De gemeente Midden-Groningen is vanaf 1 januari 2020 aangesloten bij Geldfit. Geldfit is een van de online kanalen van de Nederlandse Schuldhulproute. De Nederlandse Schuldhulproute werkt aan een Nederland zonder schuldzorgen. De samenwerking met Geldfit is nu versterkt door de ontwikkeling van een digitale financiële test en de introductie van het gratis landelijke telefoonnummer.

Gratis online test en telefonisch advies
Inwoners van Midden-Groningen kunnen op de website www.geldfit.nl een simpele test invullen. Verder vinden inwoners er veel praktische tips om bijvoorbeeld geldzorgen te voorkomen. Ook kunnen ze voor gratis advies bellen naar het telefoonnummer 0800-8115. Zij ontvangen dan financieel advies en worden doorverwezen naar hulpverlening in de buurt.

Op tijd hulp vragen
Wethouder Peter Verschuren: “We zien in de gemeente dat inwoners geen of pas laat hulp durven vragen aan de Kredietbank, dat ze zich schamen voor geldproblemen. Vaak weten mensen ook niet precies hoe ze er financieel voorstaan. De eenvoudige test van Geldfit geeft dat inzicht. Ik hoop dat veel mensen de test doen en op tijd hulp vragen, mocht dat nodig zijn. Zo kunnen we veel geldzorgen voorkomen.”

 

Deel naar jouw media!

Laat een reactie achter