Regio FM I Regionieuws TV I www.middengroningennieuws.nl

Welkom bij de Mediagroep Midden-Groningen!

Nieuws, informatie, sport en cultuur uit heel Midden-Groningen

Tip voor onze redactie? Email naar info@middengroningennieuws.nl

Hoogezand: Groot Dictee in de bibliotheek

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Pennen klaar? Schrijven maar! Is het pannekoek of pannenkoek? En hoe zat het ook alweer met dat ’t Kofschip? Het Groot Dictee der Nederlandse Taal komt er weer aan! Ook dit jaar is het dictee weer via de radio te beluisteren. Op zaterdag 2 november van 11.00 uur tot 13.00 uur kunt u meeschrijven in de bibliotheek van Hoogezand.

Het Groot Dictee van 2019 wordt gepresenteerd door Frits Spits, bekend van het radioprogramma De Taalstaat. Schrijver en taalkundige Wim Daniëls zal het dictee voor de tweede keer samenstellen. De bedoeling is dat het dictee dit jaar ‘leuk en begrijpelijk’ is en ‘maakbaar’ voor iedereen die de spellingsregels beheerst.’ Gerdi Verbeet, oud-voorzitter van de Tweede Kamer zal het Groot Dictee der Nederlandse Taal voorlezen.

Tijdens de radio-uitzending op 2 november gaan 20 bekende Nederlanders en 20 luisteraars van De Taalstaat de pennenstrijd met elkaar aan. De uitzending vindt plaats in Bibliotheek Zutphen en is via een livestream te volgen. De bibliotheek van Hoogezand zal zorgen voor een scherm, een goede geluidsinstallatie en pen en papier, zodat iedereen fanatiek kan meeschrijven. Deelname is gratis.

NB Kom rond 10.30 uur naar de bieb. We hebben dan een kopje koffie voor je
klaar staan.

Deel naar jouw media!

Laat een reactie achter