Regio FM I Regionieuws TV I www.middengroningennieuws.nl

Welkom bij de Mediagroep Midden-Groningen!

Nieuws, informatie, sport en cultuur uit heel Midden-Groningen

Tip voor onze redactie? Email naar info@middengroningennieuws.nl

Hoogezand: Herdenking 4 mei Stille Hof

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Vandaag 4 mei, werden de Nederlandse burgers en militairen die zijn omgekomen bij de 2e Wereldoorlog, in oorlogssituaties en bij vredesmissies herdacht. De herdenkingsmonumenten werden ‘s avonds druk bezocht. In de gemeente Midden-Groningen konden inwoners hiervoor op 19 plekken terecht voor de kransleggingen, gedichten van leerlingen van scholen en toespraken van o.a.  college- en raadsleden van de gemeente.

Burgemeester Hoogendoorn was namens het college aanwezig bij het Joods monument en bij monument het Stille Hof in Hoogezand. Bij het monument het Stille Hof  klonk na de 2 minuten stilte om 20.00 uur het Volkslied door het Fanfarekorps H-S.,  gevolgd om  20.05 uur met de Kranslegging namens het college van B&W en door Jesse van Huizen en Nicki Djo Cordes van de Nico Bulderschool.

Hierna volgde de  toespraak door Burgemeester A. Hoogendoorn, een gedicht voorgelezen door Chayenne Post en Lisa Mulder van de Nico Bulderschool en afsluiting door mevrouw B. Frank, lid van het 4 mei Comité H.S. Tenslotte was er gelegenheid voor de aanwezigen om bloemen te leggen.

 

Deel naar jouw media!

Laat een reactie achter