Hoogezand: HS88 wint weer

Afgelopen zaterdag kon HS88 haar 7e ongeslagen wedstrijd toevoegen aan een imposante reeks en behoud hiermee haar maximale kans op de 2e periodetitel waar ze bovenaan staat.

The Knickerbockers VR3, de studentes uit de Stad waren de te kloppen partij en dat ging niet zonder slag of stoot. Ze troffen in Groningen een fysiek sterke taaie ploeg maar wisten toch op slag van rust een voorsprong te “stelen” van TKB, nadat eerst Maaike Weender na goed voorwerk van Trisha Mayer haar voorzet afrond met een schot en in blessuretijd Selina Santing een perfecte steekpass van Kyra Korringa weet te verzilveren in de rechterhoek.

Na rust hetzelfde beeld, geen verzorgd voetbal bij HS88, maar wel meer strijd. De vele aanvallende initiatieven maken dat er rond het strafschopgebied van TKB een vrije trap wordt verkregen, die wordt gekeerd, maar in de rebound door Daphne Wollinga alsnog ingeschoten. In de 91e minuut maakt het duo Mayer/ Weender aan alle twijfel een eind en zet de 0-4 op het bord.

Omdat ook nr 1 SIOS (nipt met 2-1) heeft gewonnen van Gorecht, blijft de achterstand van nr 2 HS88 3 punten met een wedstrijd meer gespeeld. HS88 heeft nog 5 wedstrijden om dat gat te dichten maar is dus afhankelijk van evt fouten die SIOS moet maken om de eerste plaats te kunnen overnemen. Daarvoor moet ook een doelsaldo verschil van 18 nog worden overbrugd. Een schier onmogelijke taak. Nacompetitie komt nu wel steeds dichterbij. Benieuwd of die Houdini-act goed zal worden uitgevoerd. Komende week wacht Bedum thuis. Zij staan 2e in de 2e periode en zetten inmiddels ook een bijna foutloze serie neer, met name tegen sterke ploegen. Het blijft dus spannend in 3i.