Regio FM I Regionieuws TV I www.middengroningennieuws.nl

Welkom bij de Mediagroep Midden-Groningen!

Nieuws, informatie, sport en cultuur uit heel Midden-Groningen

Tip voor onze redactie? Email naar info@middengroningennieuws.nl

Hoogezand: Huldiging redders drenkeling

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Dinsdag 7 juli om 17.00 uur, reikten burgemeester Jaap Kuin van de gemeente Pekela en burgemeester Adriaan Hoogendoorn van de gemeente Midden-Groningen de Carnegie Heldenfonds-onderscheiding uit aan de heren A.F. Postma, J. Rieks en H.J. Molema wegens het redden van een man uit het water. Alle drie ontvingen een bronzen legpenning en een getuigschrift van het Carnegie Heldenfonds.

Op 27 mei 2019 rond 23.00 uur raakte een destijds 27-jarige bestuurder van een personenauto uit Groningen de macht over het stuur kwijt en kwam in het water naast de Abramskade in Hoogezand terecht. De heren A.F. Postma (55 jaar) uit Sappemeer, J. Rieks (53 jaar) uit Kiel-Winderweer en H.J. Molema (36 jaar) uit Nieuwe Pekela zijn het water ingesprongen. Zij hebben de auto, die op de kop in het water lag, gelift en gestabiliseerd en hebben de achterruit ingeslagen om de bestuurder te bevrijden. Vervolgens hebben zij het slachtoffer naar de kant begeleid en eerste hulp verleend totdat de politie en ambulance kwamen.

Burgemeesters Kuin en Hoogendoorn: “Ze hebben een behoorlijke lichamelijke inspanning moeten leveren wat niet zonder gevaar voor hun eigen leven was. Ze hebben zich zonder aarzeling over het slachtoffer ontfermd en hebben direct adequaat gehandeld. Deze uiting van burgermoed, die zij zelf als vanzelfsprekend hebben ervaren, waarderen wij zeer. Die waardering tonen we onder andere door het uitreiken van de penning van het Carnegie Heldenfonds.” De huldiging vond plaatst in hotel Faber, Meint Veiningastraat 123 in Hoogezand.

Deel naar jouw media!

Laat een reactie achter