Regio FM I Regionieuws TV I www.middengroningennieuws.nl

Welkom bij de Mediagroep Midden-Groningen!

Nieuws, informatie, sport en cultuur uit heel Midden-Groningen

Tip voor onze redactie? Email naar info@middengroningennieuws.nl

Meerwijck: Meerwegbrug afgesloten

Recentelijk is de Meerwegbrug bij Meerwijck afgesloten voor al het gemotoriseerde verkeer. De brug  werd voor kort gebruikt door voetgangers, fietsers en gemotoriseerd verkeer met uitzondering van vrachtwagens. De brug is zodanig beperkt qua breedte dat er geen aparte strook is voor fietsers en/of voetgangers. Als er gemotoriseerd verkeer over de brug rijdt, geeft dit geluidsoverlast bij de omwonenden.

In het voorjaar werd besloten om de brug gedeeltelijk af te sluiten voor gemotoriseerd verkeer, namelijk van 21.00 uur tot 09.00 uur. Uit een onlangs gehouden inspectierapport blijkt echter dat de brug technisch gezien zodanig slecht is meteen  groot aantal verrotte dek planken, dat het niet veilig is om gemotoriseerd verkeer over de brug te laten rijden.

Op 23 juli is dit besproken tijdens een ondernemers- en bewonersbijeenkomst in het Kropshuus. De onveilige situatie is reden voor een algehele afsluiting voor gemotoriseerd verkeer. Het benodigde verkeersbesluit is genomen en de benodigde bebording is geplaatst. Om de ondernemers tegemoet te komen, is in overleg met de provincie Groningen bewegwijzering aangebracht langs de provinciale weg/Woldweg zodat de bezoekers de ondernemingen weten te vinden. Een algehele renovatie van de brug is gewenst. Op dit moment wordt bekeken wat technisch nodig is en financieel noodzakelijk is voor het uitvoeren van een dergelijke renovatie.

 

 

Deel naar jouw media!