Regio FM I Regionieuws TV I www.middengroningennieuws.nl

Welkom bij de Mediagroep Midden-Groningen!

Nieuws, informatie, sport en cultuur uit heel Midden-Groningen

Tip voor onze redactie? Email naar info@middengroningennieuws.nl

Hoogezand: Musical OBS het Ruimteschip

Groep 8 van OBS het Ruimteschip in Hoogezand neemt in stijl afscheid van de lagere school periode. Het was een vreemd jaar en het liep anders dan anders en dan gepland. De coronatijd gooit roet in de plannen van het afscheidsjaar zoals bij vele scholen het geval is. Zo ging een excursie naar Westerbork niet door, de musical werd lastig en ook het reisje naar Ameland waar je vanaf groep 3 al op verheugd had, mocht niet doorgaan. Maar het Ruimteschip is niet bij de pakken neer gaan zitten en heeft de schouders eronder gezet. Doel: de kinderen van groep 8 een onvergetelijk afscheid van hun lagere schooltijd geven. Herinneringen maken!!!

Vele ideeën zijn gepasseerd. Wat kan wel, wat kan niet. De laatste week van school is in ieder geval ingevuld met een feestweek. Kanoën, zeskamp, waterskiën, klimmen, gezellig met zijn allen eten, een bonte avond, snoepjes strooien en het eind kunstwerk onthullen. Alles superleuk en blijft zeker in de herinneringen van de kinderen. Doel geslaagd zou je zeggen.

Maar de wens om in ieder geval ook iets met de musical te doen was groot. Een traditioneel optreden voor kinderen van de school en ouders en familie in het theater Kielzog kon helaas niet doorgaan. Toch is er een oplossing gevonden in een film. De musical is twee week geleden op camping Meerwijck gespeeld en opgenomen. En hoe toepasselijk, de musical heet “Bende op de camping”.

Het was flink studeren en repeteren om de kinderen hun rollen te laten spelen. Ook de prachtige liedjes mét dans moesten goed geoefend worden. De focus was niet altijd even gemakkelijk met 43 kinderen (groep 8a en 8b), warm weer, op een camping en een speeltuin om de hoek. Het is toch iets anders dan een overdekt theater. Maar de leerkrachten hebben het samen met de kinderen voor elkaar gekregen. Een prachtige film is van de musical gemaakt.

Vrijdag 3 juli mogen de ouders de première van de film in de bioscoop zien. En zoals het échte filmsterren vergaat worden de kinderen in een heuse Witte Hummer limousine Hollywood eXtreme voor gereden. De Hummer is voorzien van alle luxe waaronder een te gekke cd-stereo, DVD speler met LCD schermen. We hebben wel bij voorbaat een beetje medelijden met de in stijl geklede chauffeur. Dat wordt een mooi feestje in de auto.

Deel naar jouw media!