Regio FM I Regionieuws TV I www.middengroningennieuws.nl

Welkom bij de Mediagroep Midden-Groningen!

Nieuws, informatie, sport en cultuur uit heel Midden-Groningen

Tip voor onze redactie? Email naar info@middengroningennieuws.nl

Hoogezand: Nieuwe bestemming stam van beuk Damkerk

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Onlangs werd de monumentale groene beuk bij de Damkerk in Hoogezand (hoek Kerkstraat/ Hoofdstraat) geveld. De aantasting door een parasitaire zwam, de Korsthoutkoolzwam, is deze markante boom fataal geworden. De boom laten staan was helaas niet langer verantwoord. De stam van de beuk verwerken tot houtsnippers of brandhout doet geen recht aan deze markante beuk. Omdat de beuk heel lang daar heeft gestaan en heel beeldbepalend is geweest vindt de gemeente het de moeite waard om deze herinnering vast te houden. De gemeente Midden-Groningen vraagt daarbij om jouw hulp.

Ze doen een beroep op de inwoners van Midden-Groningen om met interessante suggesties te komen voor een toekomstige bestemming of functie voor de stam van de beuk. Stuur je idee per post of mail naar de gemeente: klaas.kiewiet@midden-groningen.nl . Dat kan uiterlijk tot 1 januari 2020.

Uit de inzendingen zal het meest boeiende idee gekozen worden, dat recht doet aan de gekapte beuk, zodat deze postuum nog enige tijd kan voortbestaan.

Deel naar jouw media!

Laat een reactie achter